Σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι υπηρεσίες όλη τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, 19 προς 20 Απριλίου, για να επέμβουν όπου χρειαστεί, καθώς οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν ισχυρές καταιγίδες ιδιαίτερα στην ανατολική Θεσσαλία και συγκεκριμένα στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας μαζί με τα νησιά των Σποράδων.

Ως τις 11 τη νύχτα της Παρασκευής έπεσε αρκετή βροχή σε περιοχές του Πηλίου, ενώ μέσα στο Βόλο δεν υπήρξαν πολλά προβλήματα. Επίσης αρκετό νερό δέχθηκαν περιοχές του νομού Καρδίτσας.

Ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς ανέφερε: ”Η μέση βροχόπτωση μέχρι και τις 21:00 βρίσκεται περί τα 30-45 mm και οι πραγματικές δορυφορικές μετρήσεις συμβαδίζουν με τα προγνωστικά δεδομένα. Eξαίρεση του κανόνα η Καρδίτσα, σύμφωνα με τον σταθμό του ΕΑΑ, όπου καταγράφονται 74mm”.

Μήνυμα του 112 εστάλη περίπου στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής προς τους κατοίκους του Βόλου και της ευρύτερης Μαγνησίας, από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναφέροντας τα εξής:

”Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες -θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/04/2024 ως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών”.

Tο μεσημέρι της Παρασκευής βρέθηκε στη Λάρισα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, όπου συνεδρίασε το συντονιστικό της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο υπουργός είπε: ”Είμαστε όλοι εδώ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Βεβαίως δεν είναι της τάξεως που είχαμε να αντιμετωπίσουμε πριν από μερικούς μήνες, όμως είναι σε ένα πεδίο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο. Θα μείνω εδώ μέχρι αύριο”.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είπε: ”Είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Αυτό που μας ανησυχεί, είναι- όπως είπε και ο υπουργός- ότι η Θεσσαλία είναι ήδη επιβαρυμένη”.

Κακοκαιρία: Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση στο νότιο Πήλιο- Πλημμύρισαν δρόμοι

Κακοκαιρία: Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση στο νότιο Πήλιο- Πλημμύρισαν δρόμοι

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για να μην συμμετάσχουν οι Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές
Επόμενο άρθροSuper League: Σέντρα στην 5η αγωνιστική των πλέι άουτ