Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια κι αγωνία των εμπόρων και των επιχειρηματιών, που έχουν τα καταστήματά τους στην οδού Ερμού, στο κέντρο της πόλης, για τη μη ολοκλήρωση των έργων υποδομής στην περιοχή, από τη διασταύρωση με την οδό Αθ. Διάκου, ως τη διασταύρωση με την οδό Ξενοφώντος.  Μάλιστα, έστειλε επιστολή στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, κ. Μιχ. Καπουρνιώτη και σε άλλους υπεύθυνους, ζητώντας να μεριμνήσουν για την αποπεράτωση των έργων.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

”Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου βρίσκεται σε θέση να σας εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια κι αγανάκτηση των εμπόρων κι επαγγελματιών της εμπορικής περιοχής, στην οποία εδώ και τρεισήμισι μήνες εκτελούνται τα έργα ανοικοδόμησης κι οδοποιίας επί της οδού Ερμού στο ύψος των οδών Αθ. Διάκου έως Ξενοφώντος.
Αντιλαμβανόμαστε την πολυπλοκότητα της κατάστασης και τις δυσκολίες ολοκλήρωσης τους, καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και δεν επιδέχονται παράλληλες εργασίες όπως της ύδρευσης, της κινητής τηλεφωνίας , της ηλεκτροδότησης κ.α. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να έχει παρέλθει ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και η ολοκλήρωση του να μην έχει επιτευχθεί ενόψει και της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2024 κι από τότε οι επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί ταλαιπωρούνται καθημερινά – μέχρι και σήμερα. Είναι κατανοητό ότι η υλοποίηση τέτοιων έργων είναι χρονοβόρα και πρέπει να υποδεικνύεται υπομονή κι ανοχή, προκειμένου να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, θεωρούμε ανεπίτρεπτη τη μη ολοκλήρωση των έργων για μήκος 250 μέτρων, όταν οι επιχειρήσεις χάνουν το τζίρο της ημέρας λόγω μη διέλευσης και πρόσβασης, λόγω όχλησης και απαγόρευσης κίνησης.
Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα για την ολοκλήρωση του έργου των εν λόγω οδών κι επιμεληθείτε, ώστε να είναι δυνατή κι εύκολη η πρόσβαση των καταναλωτών για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων και θα μεριμνήσετε αναλόγως”.

Μπορεί να είναι εικόνα φωτισμός, δρόμος και οδός

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΤσέλσι: «Τέλος» η σεζόν για τον Έντσο Φερνάντες
Επόμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους