Για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της αλλά και τον γιο της, που σήμερα είναι 20 ετών, μίλησε η Νένα Χρονοπούλου, συγκλονίζοντας με τα λόγια της. Όπως είπε, ο Χρήστος της γεννήθηκε μόλις 24 εβδομάδων, δηλαδή 5,5 μηνών και η ίδια παραλίγο να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Η Νένα Χρονοπούλου βρέθηκε σήμερα (01.05.2024) καλεσμένη στην εκπομπή Super Κατερίνα και μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου και τους συνεργάτες της για τα όσα έζησε στο μαιευτήριο., όταν γέννησε πρόωρα και από την αγωνία της ζήτησε να αεροβαπτίσουν τον γιο της και επειδή τον είχε τάξει στον Ιησού, τον είπαν Χρήστο.

«Δεν είμαι ηρωίδα. Ηρωίδα ήταν η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους. Ηρωισμός είναι αυτό που συμβαίνει σε δεκάδες ανθρώπους και σε χιλιάδες γονείς στην Ελλάδα, να παλεύεις μόνος σου σε ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί για να είναι ανύπαρκτο. Υπάρχει πάρα πολύς πόνος εκεί έξω γιατί δεν λειτουργεί τίποτα με σωστό τρόπο και οι γονείς αναγκάζονται να κλείσουν τα κενά τους βρίσκοντας τρόπους που κι εκείνοι δεν ξέρουν πώς τους βρίσκουν» είπε αρχικά η Νένα Χρονοπούλου.

Μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές στο μαιευτήριο.

«Ο γιος μου είναι 20 ετών. Γεννήθηκε 24 εβδομάδων. Θα λογιζόταν αποβολή. Το κεφάλι του ήταν πολύ μικρό. Όταν γεννήθηκε ο Χρήστος, εγώ ήμουν 5 μήνες κλινήρης στο νοσοκομείο. Δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ, ουδέποτε σκέφτηκα πως ήθελα να βγω έξω ή πως μου έλειπαν οι φίλοι μου. Ίσα ίσα που ήξερα ότι κάθε μέρα, που είμαι εκεί, εκείνος μεγαλώνει πιο σωστά. γιατί κάθε μέρα που έμενα ήταν καλύτερο για εκείνον. Όταν γέννησα πήγα να πεθάνω γιατί είχα ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο συγχωρεμένος γυναικολόγος μου και νονός του παιδιού μου είπε “τώρα χάνω εσένα” όταν του έλεγα “να ζήσει το παιδί”. Λοιπόν, όταν γεννήθηκε ο Χρηστάκος, δεν πίστευα ότι ζει.

Όταν με είχαν στην ανάνηψη ρώτησα “ζει; Αεροβαπτίστε τον!” και επειδή τον είχα ταμένο στον Ιησού, τον βάπτισαν επί τόπου Χρήστο. Τον βάπτισα όχι επειδή είχα δύσκολη εγκυμοσύνη αλλά επειδή πιστεύω πάρα πολύ. Ήθελα να βαφτίσω το παιδί μου Χρήστο και αναφέροντας κάθε μέρα το όνομα να θυμάμαι πόσα πράγματα με βοήθησε ο Χριστός και δεν έκανα, επειδή η δουλειά μας είναι γεμάτη πειρασμούς.

Άκουγα το αεροβάπτισμα στην ΜΕΝ. Όταν γεννιέται το παιδί και κινδυνεύει να καταλήξει, του διαβάζουν κάποια λόγια.

Ο Χρηστάκος από τα πρώτα λεπτά της ζωής του εκτός από επίθετο έχει και το όνομά του.

Δεν ευθύνεται ο Χρηστάκος που ήταν πρόωρος. Ούτε εγώ ευθύνομαι. Η μήτρα μου ήταν από αυτές κάνουν αποβολές. Μπορεί και η επόμενη εγκυμοσύνη μου να ήταν τόσο δύσκολη όπως και η προηγούμενη που είχα χάσει ένα παιδί, πάλι αποβολή.

Όταν πρέπει να σταθείς παλικαρίσια στο παιδί του, δεν μπορείς να σκέφτεσαι ποιος φταίει. Δεν υπάρχει το “κρύβω”. Στην επαρχία ντρέπονται οι γονείς. Λέει “φέραμε στη ζωή ένα παιδί που δεν είναι καλό”. Τι πάει να πει δεν είναι καλό; Είναι ένα παιδί με πρόβλημα υγείας» είπε η Νένα Χρονοπούλου.

   

«Ξέρεις γιατί δεν έγινα τραγουδίστρια; Γιατί υπάρχει η Ελένη Βιτάλη. Θα ντρεπόμουν να βγω να τραγουδήσω. Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική» είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή ιδιαίτερα συγκινημένη.

Μάλιστα εξήγησε ποιες είναι οι δυσκολίες των γονιών που έχουν παιδιά ΑμΕΑ και παλεύουν σε ένα κράτος που δεν παρέχει υποδομές ενώ πολλές από αυτές που υπάρχουν δεν έχουν άδεια και είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.

To άρθρο Νένα Χρονοπούλου: Όταν γέννησα ρώτησα «ζει; Αεροβαπτίστε τον» και τον είπαν Χρήστο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρατάθηκε μέχρι 31 Μαΐου η προθεσμία υποβολής δήλωσης στο μητρώο καθαρισμού οικοπέδων
Επόμενο άρθροΣφοδρή σύγκρουση τριών αυτοκινήτων στη Μεσογείων – Κυκλοφοριακό χάος