Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν καλεσμένος στο «EQ» με την Έλενα Παπαβασιλείου. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά και την οικογένεια που δημιούργησε με τη Βασιλική Μιλλούση.

«Εγώ της το έλεγα από την αρχή ότι θα γίνουμε ζευγάρι και θα κάνουμε οικογένεια αλλά δεν το πίστευε», είπε στην εκπομπή της Έλενας Παπαβασιλείου ο Λευτέρης Πετρούνιας για τη σύντροφό της ζωής του, πρωταθλήτρια της ενόργανης, Βασιλική Μιλλούση.

«Τώρα που η Βασιλική έχει σταματήσει είναι υπέρ που δεν είμαστε και οι δύο πρωταθλητές. Όταν ήμασταν στο ίδιο άθλημα με τη Βασιλική, υπήρχε μεγάλος βαθμός δυσκολίας γιατί έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα αγώνων, άρα τις ίδιες ημερομηνίες προετοιμασίας οπότε ήταν δύσκολο να συνδυαστεί, ωστόσο υπήρχε ταυτόχρονα και κατανόηση. Τώρα που είναι έξω από τον πρωταθλητισμό είναι ακόμα καλύτερα. Εγώ κάνω προσπάθεια να κατανοήσω τον καινούργιο της πρωταθλητισμό. Είμαστε καλή ομάδα».

 

«Είμαι σε έναν βαθμό ευαίσθητος και συναισθηματικός και προσπαθώ να βελτιώσω τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάω. Με τη Βασιλική ήμασταν συναθλητές πολλά χρόνια, φίλοι πολλά χρόνια, με έχει δει σε όλες μου τις φάσεις. Είχε μείνει μόνη της, μας τύχανε ταξίδια για γκαλά και γίναμε ζευγάρι. Εγώ της το έλεγα από την αρχή ότι θα γίνουμε ζευγάρι και θα κάνουμε οικογένεια αλλά δεν το πίστευε. Ήταν και μεγαλύτερη. Το έβαλα στόχο».

Τα χειρουργεία και η αγωνία για την επιστροφή 

«Να ήταν ένα; Έχω κάνει τρία χειρουργεία», λέει ο Λευτέρης Πετρούνιας και συγκλονίζει:

«Ναι, εκείνη τη στιγμή λυγίζεις. Μετά το πρώτο χειρουργείο, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα σταματήσω γιατί μου άλλαξαν όλη την ανατομία του ώμου. Εγώ στην αρχή δεν μάθαινα να κουνάω το χέρι μου και να φύγει ο πόνος του χειρουργείου, μάθαινα να δίνει ο εγκέφαλος σωστή εντολή όταν είναι να πατήσω το κουμπί νούμερο 3 στο ποδήλατο και πήγαινε στο 4. Μου πήρε πολύ χρόνο».

 

«Αυτό το χέρι αλλιώς δουλεύει ακόμα και σήμερα. Προσαρμογή και υπάρχει μυϊκή ευφυία, όλα παίζουν ρόλο», συνέχισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Οι διατροφικές «αδυναμίες»

«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας προπονούμαι πλέον 3 ώρες. Το φαγητό δεν είναι αυστηρό, εγώ το κάνω. Τρώω πατάτες τηγανιτές, απλά δεν τρώω κάθε μέρα», λέει ο Λευτέρης Πετρούνιας και αποκαλύπτει τη διατροφική του «αμαρτία»:

 

«Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το μπέργκερ. Μια φορά την εβδομάδα κρατάω αυτό το cheat day. Τρώω πρωινό, τρώω την πρωτεΐνη μου μετά την προπόνηση. Γλυκά τρώω λίγα, γνωρίζοντας τι σημαίνει ζάχαρη τα αποφεύγω. Είμαι υπέρ του ότι δεν πρέπει να στερείσαι απλά πρέπει να προσέξεις τις ώρες και τις ποσότητες. Δεν μπορείς να φας μπέργκερ μετά τις 8 το βράδυ. Δεν μπορείς να φας κυρίως γεύμα γιαούρτι με μέλι».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑποσύρθηκε το άρθρο για τις μεταθέσεις από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη από σήμερα – Ποιες περιοχές θα περάσουν δύσκολα