Αποσύρθηκε το άρθρο 69, που αφορούσε τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά το πλήθος των προβληματισμών και των αντιρρήσεων που εκφράστηκαν, καθώς επί της ουσίας καταργείτο το αμετάθετο και έθετε σε καθεστώς άμεσης μεταθετικότητας, τις πιο ευαίσθητες και αδύναμες κατηγορίες στρατιωτικών οικογενειών.

Τη διαφωνία τους  με την τροποποίηση του ισχύοντος πλαισίου είχαν εκφράσει εντόνως, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, καθώς και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου.

Σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι με το εν λόγω άρθρο «καταργείται αφενός το αμετάθετο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που φροντίζουν άτομο με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση, αφετέρου το δικαίωμα των στελεχών με αναπηρία/χρόνια πάθηση ή σακχαρώδη διαβήτη να υπηρετούν στον τόπο προτίμησής τους» ζητούσαν την απόσυρση του άρθρου και την συνέχιση του ισχύοντος καθεστώτος.

Συνάντηση Κυμπουρόπουλου – Δένδια

Για το κρίσιμο αυτό ζήτημα είχε σήμερα, Τετάρτη, συνάντηση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, στην οποία τον ενημέρωσε ότι το άρθρο έχει αποσυρθεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος «το τελευταίο διάστημα είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες επικοινώνησαν μαζί μου πολίτες, που είναι γονείς αναπήρων παιδιών και σύζυγοι αναπήρων και μου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το άρθρο 69 του νομοσχεδίου, σχετικά με τις μεταθέσεις.

Το συγκεκριμένο άρθρο συντελούσε σε άρση του δικαιώματός τους στο αμετάθετο, κάτι που θα προκαλούσε δυσμενείς συνέπειες στην οικογενειακή τους ζωή και στην ευημερία των ανάπηρων μελών των οικογενειών τους.

Στη σημερινή μου συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια έθεσα το εν λόγω θέμα και με ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο άρθρο αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜενίδι: Γυναίκα βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένη στη μέση του δρόμου
Επόμενο άρθροΗ Βασιλική Μιλλούση, τα 3 χειρουργεία και… τα μπέργκερ