Σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου 2024, από το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, η οποία έχει ως στόχο την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, σχετικά με τα προβλήματα των πασχόντων από θαλασσαιμία, που εστιάζονται κυρίως στην προσπάθεια για την επάρκεια αίματος και στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Κεντρικά μηνύματα της εκδήλωσης αποτέλεσαν, αφενός η ανάγκη για μια κοινή προσπάθεια διασφάλισης της πρόσβασης των ασθενών σε όλες τις ασφαλείς και εγκεκριμένες θεραπείες και αφετέρου οι συντονισμένες προσπάθειες ευαισθητοποίησης, για την επίτευξη ουσιαστικών αλλαγών στη ζωή όσων επηρεάζονται από αυτή τη σοβαρή και χρόνια αιματολογική πάθηση.
Στην εκδήλωση κλήθηκε και παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Β. Σποράδων Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία, σε χαιρετισμό της, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα λειτουργήσει από κοινού με το Σύλλογο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή αύξησή της, που είναι απόλυτα αναγκαία για την πραγματοποίηση των τακτικών μεταγγίσεων που απαιτεί η ασθένεια. Επίσης, διαβεβαίωσε το Σύλλογο ότι ο Περιφερειάρχης, τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής και η ίδια προσωπικά, θα είναι πάντα στη διάθεση της Διοίκησης του Συλλόγου, για να συμβάλλουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους στην εκπλήρωση των σκοπών του.
Η Περιφέρεια Μαγνησίας – Β. Σποράδων δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία της, συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Μαγνησίας, εθελοντική αιμοδοσία, την προσεχή Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, στο προαύλιο του κτιρίου της Περιφέρειας, στο Βόλο, όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου.
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που μελετούν
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που μελετούν
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα
Εξάλλου, στο Βόλο βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Βασίλης Δήμου που συναντήθηκε με μέλη του τοπικού συλλόγου.
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΠέθανε η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο 
Επόμενο άρθροSuper League 2: Υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός Β΄, σε δεινή θέση και ο Παναθηναϊκός Β΄