Στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας (εικόνα πάνω από ertnews)  μετέβησαν με τροφική δηλητηρίαση – όπως αποδείχτηκε- περίπου 37 άτομα από χωριό της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας, μετά από την συμμετοχή τους σε τοπική γιορτή για τον Άγιο Γεώργιο, η οποία περιλάμβανε και διάφορα εδέσματα.

Η τροφική δηλητηρίαση, αντιμετωπίσθηκε με φαρμακευτική αγωγή και ολιγόωρη παραμονή στη νοσηλευτική μονάδα του Κέντρου Υγείας

Όλοι κάτοικοι του ίδιου χωριού της Βουπρασίας, συμμετείχαν στο  εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί στον αύλειο χώρο εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου. Η καθιερωμένη γιορτή του χωριού όμως, κατέληξε σε μεγάλη περιπέτεια για τους κατοίκους που λίγο μετά την κατανάλωση του γεύματος παρουσίασαν έντονα συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της γαστρεντερίτιδας, αλλά με δυνατούς πόνους στην κοιλιακή χώρα, ναυτία, και διάρροια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ,  διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση, που τελικώς αντιμετωπίσθηκε με φαρμακευτική αγωγή και ολιγόωρη παραμονή των ασθενών στη συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα. Ευτυχώς για κανένα από τα περιστατικά δεν παρουσιάσθηκε κάποια περαιτέρω επιπλοκή και όλοι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

«Ολοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό»

«Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς» είπε στο ilialive.gr κάτοικος του χωριού που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Κ.Υ. Σταύρο Λεβέντη, οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους.

«Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση» είπε στην ίδια πηγή.

«Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή. Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα, υπέφεραν από τους πόνους», είπε  ο κ. Λεβέντης, που σημειώνει ότι αν οι συνθήκες μαγειρέματος ή και συντήρησης του κρέατος δεν είναι οι κατάλληλες, υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠανήγυρις του Αποστόλου Θωμά στο Αερινό
Επόμενο άρθροΔύο συλλήψεις για ναρκωτικά στον Βόλο