Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί από το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας την 8η Μαΐου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο». Ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας είναι μέλος του Άτυπου Δικτύου Φορέων και Συλλόγων Υγείας της Ι.Μ.Δ.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες MEDLEAF ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΜΟΝ.ΙΚΕ , Καρακατσάνης –Food Service, Εκτυπώσεις Σπύρος Κ. Αγιώτης, η συμβολή των οποίων ήταν σημαντική για την πραγματοποίηση της.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, τόσο για τον πάσχοντα όσο και για τον ίδιο τον εθελοντή αιμοδότη. Επιπρόσθετα ήταν μια ημέρα γιορτής για τον Θαλασσαιμικό Πάσχοντα και τη Θαλασσαιμική Πάσχουσα.

Πολύ μεγάλη χαρά και τιμή, ήταν η παρουσία του Μέλους του Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Δ.Ο.Θ) και Προέδρου του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Βασίλη Δήμου, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της Δ.Ο.Θ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που τιμήθηκε η Ολυμπία Τσιμτσιλή-Νοσηλεύτρια, η οποία αποχώρησε από τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν.Βόλου, λόγω συνταξιοδότησης.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τις ειλικρινείς τους ευχαριστίες στην Αντιπεριφερειάρχη Ν. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασαν επίσης, στην κ. Παπαϊωάννου Παρασκευή – Αιματολόγο, Επιμελήτρια Β΄ Μ.Μ.Α., τον κ. Λαφιωνιάτη Στυλιανό – Αιματολόγο, Διευθυντή της Ν.Υ.Α. και Μ.Μ.Α. Γ.Ν.Βόλου και την κ. Φρατζή Ευδοξία-Ειρήνη –Γ.Γραμματέα του Συλλόγου, καθώς με τις εισηγήσεις τους κέρδισαν το κοινό. Σε συνέχεια του εορτασμού, το βράδυ της 8ης Μαΐου φωταγωγήθηκε στα κόκκινα το κτήριο της Π.Ε. Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις –δράσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου με την ενημέρωση των εργαζομένων της Π.Ε. για τη Θαλασσαιμία και με την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στο προαύλιο από τις 9.00-13.00 και σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας της Ν.Υ.Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΓΕΩΤΕΕ: Αίτημα για άμεση ανακοίνωση των βαθμολογικών κριτηρίων για τους νέους αγρότες
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης και κλοπής 550.000 ευρώ σε χρυσές λίρες και τιμαλφή