Σε ισχύ είναι από τη Δευτέρα του Θωμά που άνοιξαν τα σχολεία, η νέα υπουργική απόφαση που προβλέπει ποινές για τους μαθητές σχετικά με την κατοχή και τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Οι μαθητές ωστόσο, αν και το γνωρίζουν, αδυνατούν να πιστέψουν ότι θα υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες καιε ξακολουθούν να φέρνουν μαζί τα κινητά τους.

Μετά το Πάσχα, με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, έφτασε η ώρα για τις ποινές σχετικά με την κατοχή και τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Η υπουργική απόφαση βρίσκεται πλέον σε ισχύ από τις 29 Απριλίου.

Εξαρτημένοι από τα κινητά οι έφηβοι, διαπιστώνουν οι εκπαιδευτικοί – Καμία ποινή δεν μπορεί να τους σταματήσει

Και σήμερα λοιπόν, οι μαθητές πήγαν σχολείο με τα κινητά στα χέρια αφού δεν θεωρούν ότι είναι στην πραγματικότητα κάτι τόσο σοβαρό που μπορεί να στοιχίσει την αποβολή τους ή και την αλλαγή σχολείου, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους νέους κανονισμούς.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για εξάρτηση πολλών παιδιών και εφήβων από τα κινητά τους σε σημείο που καμιά ποινή δεν φαίνεται πως μπορεί να την σταματήσει.

Το νέο ποινολόγιο πάντως απαγορεύει όχι μόνο τη χρήση, αλλά και την κατοχή κινητών σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Οι υποχρεώσεις εκπαιδευτικών και διευθυντών

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος μαθητής μαγνητοφωνεί, φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί εκπαιδευτικούς ή συμμαθητές του η διεύθυνση του σχολείου υποχρεούται να επέμβει άμεσα για να το σταματήσει και να ενημερώσει τους γονείς για το περιστατικό. Αν αξιολογηθεί ως σοβαρό μπορεί να επιβάλλει αποβολή έως και 3 μέρες και αν το θέμα φθάσει στο σύλλογο διδασκόντων η αποβολή από τα μαθήματα μπορεί να φθάσει ως και τις 5 ημέρες. Ο σύλλογος διδασκόντων θα κληθεί να αποφασίσει και για αλλαγή σχολείου μαθητριών η μαθητών που θα βρεθούν να έχουν καταγράψει ιδιαιτέρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

150 καταγγελίες στο «Stop bullying»

Περισσότερα από 150 περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν ήδη αναφερθεί στην πλατφόρμα «stop bullying» του υπουργείου Παιδείας στον ένα μήνα λειτουργίας της και αρκετά από αυτά ήταν καταγεγραμμένα σε οθόνες κινητών τηλεφώνων.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης από τον Βόλο: ”Στηρίξτε τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές για να συνεχιστεί η ευρωπα’ι’κή προοπτική της χώρας”
Επόμενο άρθροΤουρκία: Ο Φιντάν βλέπει θετικά βήματα στα ελληνοτουρκικά, αλλά…