Τον τοποτηρητή της Μουφτείας Ξάνθης Χεμσερή Νεζντέν επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας πως «η διαχρονική συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στη Θράκη, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στον κόσμο και πρότυπο προς μίμηση και η Ελλάδα θα έπρεπε να το αξιοποιήσει αυτό με οικονομική ανάπτυξη και αποκέντρωση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως «θέλουμε να περάσουμε το μήνυμά μας για ανάπτυξη, για ισονομία, κοινωνική ειρήνη, για ειρήνη στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή μας και να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας οι οποίοι αυτή τη στιγμή πλήττονται από την ακρίβεια».

«Εδώ στη Θράκη, πάνω από έναν αιώνα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά, ειρηνικά»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι «εδώ στη Θράκη, πάνω από έναν αιώνα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά, ειρηνικά. Έχουμε θρησκευτική ελευθερία, τα τζαμιά μας λειτουργούν κανονικά, η φωνή του μουεζίνη ακούγεται πέντε φορές την ημέρα από τα μεγάφωνα. Επίσης έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις αρχές, με τον μητροπολίτη και το υπουργείο Παιδείας».

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ναύαρχος εν αποστρατεία Ευάγγελος Αποστολάκης.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Μετά την περιοδεία που πραγματοποιεί στην Ξάνθη ο Στέφανος Κασσελάκης, το μεσημέρι, θα βρεθεί στη Δράμα.

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα περιοδεύσει στην Καβάλα, με κατάληξη στην παραλία, όπου και θα βρίσκεται το βαν της περιοδείας.

Εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες της Καβάλας, ενώ θα ακολουθήσουν στις 18:30 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον ίδιο χώρο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτον Βόλο θα διεξαχθεί το διεθνές πρωτάθλημα μπάσκετ Κωφών Βετεράνων
Επόμενο άρθρο5η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Λάρισας