Το Διεθνές Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Βετεράνων θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου από τις 28 Μάϊου έως 1 Ιουνίου 2024.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής & Κοινωνικής Ωφέλειας «ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π Παγκόσμια Αγκαλιά» είναι οι υπεύθυνοι φορείς της διοργάνωσης του πρωταθλήματος.

Στην ανωτέρω διοργάνωση θα συμμετάσχουν έξι (6) ομάδες ανδρών. Οι αγώνες  θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚ Βόλου και στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας.

Η ενίσχυση του θεσμού αυτού καθώς και η διοργάνωση του πρωταθλήματος έχουν στόχο:

-τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών

-την ανάπτυξη αθλητικών και πνευματικών ικανοτήτων των βετεράνων κωφών και βαρήκοων αθλητών στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και της συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία.

-την τιμητική  αναγνώριση των αθλητών που διακρίθηκαν στο παρελθόν ως Ολυμπιονίκες-Παγκόσμιοι ή Ευρωπαϊκοί Πρωταθλητές.

Σημειώνεται ότι συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρα 13.15μμ στο  κτήριο της Περιφερείας Μαγνησίας και Σποράδων στην οδό Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως στον 3 όροφο.

Προηγούμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Οι μισές επιχειρήσεις της Μαγνησίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες έχουν λάβει ήδη το 50% της κρατικής αρωγής
Επόμενο άρθροΚασσελάκης στη Μουφτεία Ξάνθης: Πρότυπο προς μίμηση η συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στη Θράκη