Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Mαρία Ανχελα Ολγκίν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από EFE/Carlos Ortega/infobae.com) ολοκλήρωσε αυτή την εβδομάδα την τρίτη της επίσκεψη στη νήσο, καθώς και τις επισκέψεις της στην Αγκυρα και στην Αθήνα, είπε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Αντόνιο Γκουτέρες, ο Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

«Η κ. Ολγκίν προσπάθησε να παρασύρει τις πλευρές σε μια διαπραγματευτική διαδικασία, χωρίς να υπάρχει κοινό έδαφος»

«Οπως ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο στις 13 Μαΐου, η κυρία Ολγκίν σύντομα θ’ αρχίσει να ετοιμάζει την έκθεσή της προς τον Γενικό Γραμματέα με τα πορίσματά της και θα συζητήσει μαζί του την περαιτέρω πορεία. Εν τω μεταξύ, συνεχίζει τις προσπάθειές της για αναζήτηση πεδίου συνεννόησης» ανέφερε ο κ. Χακ.

Η κ. Ολγκίν προσπάθησε να παρασύρει τις πλευρές σε μια διαπραγματευτική διαδικασία, χωρίς να υπάρχει κοινό έδαφος, δήλωσε από την πλευρά του ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι ζήτησε από την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ μια «πρωτοβουλία 3A» (απευθείας πτήσεις, απευθείας εμπόριο, απευθείας επαφές).

Νέα «εθνική πολιτική»

Σε δηλώσεις του στο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» χθες Τρίτη και εκτιμώντας την προχθεσινή του συνάντηση με την κ. Ολγκίν, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι το κοινό έδαφος είναι δυνατό με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων, κάτι που αποτελεί απαίτηση της νέας «εθνικής πολιτικής» (περισσότερα εδώ).

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Μπάλας: Πέθανε ο «πατέρας» της ελληνικής Αγγειοχειρουργικής
Επόμενο άρθροΑυτό που ζούμε είναι ένα όνειρο