Θλίψη προκάλεσε στον ιατρικό κόσμο η είδηση της απώλειας του ομότιμου καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ και «πατέρα» της ελληνικής Αγγειοχειρουργικής, Παναγιώτη Μπάλα.

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του καθηγητή τονίζοντας πως:

«Η απουσία του θα αφήσει μεγάλο κενό στον Πανεπιστημιακό κόσμο και το χώρο της Υγείας. Έχει όμως αφήσει παρακαταθήκη ένα σπουδαίο και πολύτιμο επιστημονικό έργο».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΙΣΑ

«Ο ΙΣΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ Παναγιώτη Μπάλα.

Ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης και το Δ.Σ του ΙΣΑ, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την μεγάλη απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ Παναγιώτη Μπάλα, πρωτοπόρου Αγγειοχειρουργού στην Ελλάδα, επιστήμονα παγκόσμιας εμβέλειας και ακαδημαϊκού υψηλού ήθους και κύρους.

Ο εκλιπών υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση την ιατρική επιστήμη και τον ασθενή, ώστε δικαίως σήμερα θεωρείται ο πατέρας της Ελληνικής Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής. Η Α’ Χειρουργική Κλινική του «Λαϊκού» Νοσ/μείου της οποίας είχε την διεύθυνση, επι 36 συνεχή έτη αποτέλεσε πρωτοποριακό Αγγειοχειρουργικό κλινικό, εκπαιδευτικό ακαδημαϊκό κέντρο με διεθνή αναγνώριση.

Η απουσία του θα αφήσει μεγάλο κενό στον Πανεπιστημιακό κόσμο και το χώρο της υγείας. Έχει όμως αφήσει παρακαταθήκη ένα σπουδαίο και πολύτιμο επιστημονικό έργο.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α., εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈγινε κάτοικος Λος Άντζελες ο Ζιρού
Επόμενο άρθροΚυπριακό: Η Ολγκίν συνεχίζει τις προσπάθειες «για αναζήτηση πεδίου συνεννόησης», λέει ο ΟΗΕ