Μαζί θα πορευτούν για 3η συνεχόμενη σεζόν και 9η συνολικά από το 2003 όταν και ανέλαβε για πρώτη φορά τα ηνία της πρώτης ομάδας (προηγουμένως είχε εργαστεί ως βοηθός προπονητή και στη ομάδα Β΄ του συλλόγου), Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη μονοετή επέκταση της συνεργασίας τους το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο, εδώ και καιρό ήταν λίγο πολύ γνωστό ότι δεν υπήρχε θέμα «διαζυγίου».

«Ο θρύλος του Ερνέστο Βαλβέρδε συνεχίζεται», ανέφερε σε ανάρτησή του ο σύλλογος, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος της υπόθεσης. Η επόμενη θα είναι η 9η σεζόν του Βαλβέρδε στην ομάδα των Βάσκων, την οποία έχει καθοδηγήσει σε τρεις διαφορετικές φάσεις (2003-2005, 2003-2017 και 2022 έως σήμερα) κι εφέτος παηγύρισε μαζί της την κατάκτηση του Copa del Rey, ενώ έχει κατακτήσει κι ένα Super Cup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Τσινγκούρι» μετρά αισίως 395 παιχνίδια στον πάγκο της Αθλέτικ, όντας ο μακροβιότερος στα χρονικά του συλλόγου που έχει φτάσει σε αυτό τον αριθμό. Η Αθλέτικ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «πέρα από τους αριθμούς και τα αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα, το μεγάλο προσόν του Βαλβέρδε ήταν ότι κατάφερε να μετατρέψει την τωρινή Αθλέτικ σε μια ομάδα με μεγάλες επιθετικές φιλοδοξίες και τεράστια δύναμη στο Σαν Μαμές.»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρίνα Σάττι παρουσίασε πολύ καλά το «Ζάρι» στον τελικό της Eurovision
Επόμενο άρθροΠήγαν από τον Πειραιά στην Πάτρα και τον ξυλοκόπησαν – Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβιασμού