Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικές επιστολές αλλά με ουσιαστικά μέτρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιεί στο Περιστέρι.

Απαντώντας ο Αλέξης Χαρίτσης στην επιστολή που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν υποστήριξε ότι «η κρίση της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιστολές» αλλά, όπως είπε, «η κρίση της ακρίβειας απαιτεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

«Δυόμισι ολόκληρα χρόνια μετά την έκρηξη της ακρίβειας κι ενώ η κοινωνία έχει γονατίσει, ο κ. Μητσοτάκης τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει τις πολυεθνικές εταιρείες.

Η επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είναι μνημείο υποκρισίας και αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία

Όσο επικοινωνιακά προεκλογικά τερτίπια κι αν επιστρατεύσει, οι πολίτες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η η Ν.Δ. είναι η κυβέρνηση της αισχροκέρδειας. Είναι η κυβέρνηση η οποία συντηρεί και επιδοτεί την κερδοσκοπία των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Κύριε Μητσοτάκη, η κρίση της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιστολές. Η κρίση της ακρίβειας απαιτεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών, ουσιαστικά μέτρα ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς

Η Νέα Αριστερά έχει απαιτήσει από την πρώτη στιγμή τη λήψη μέτρων

Για τη στήριξη των ελεγκτικών μηχανισμών και την ουσιαστική ρύθμιση της αγοράς

Για τη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων αλυσίδων super market

Για τη στήριξη του παραγωγού στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες

Για να υπάρξει επιτέλους έλεγχος στην κερδοσκοπία, και στις τιμές εισόδου και στις τιμές στο ράφι

Για το μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής

Μόνο έτσι αντιμετωπίζεται η ακρίβεια. Όχι με κούφιες επιστολές που το οποίο επιχειρούν να κάνουν είναι να υφαρπάξουν για μια ακόμη φορά την ψήφο του ελληνικού λαού».

Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Αργύρης Κοπάνας στη διευρυμένη σύσκεψη φορέων για την ποιότητα υδάτων στον Παγασητικό
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση – δήλωση Νίκου Παπαπέτρου