Δριμεία επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη για τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε η Νέα Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι «επιβεβαιώνει τη δειλία και τη μικροκομματική λογική της Νέας Δημοκρατίας στην εξωτερική πολιτική».

Όπως επισημαίνει ο κ. Βορίδης «δήλωσε ότι δεν θα φέρει η κυβέρνηση τα μνημόνια συνεργασίας δήθεν για λόγους πίεσης προς την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ στην πραγματικότητα σκέφτονται τι θα τους πει η Ακροδεξιά».

«Δεν υπάρχει κανένας μοχλός πίεσης. Τόσο καιρό δεν τα φέρνουν και έχουν συμβάλει μαζί με τους ακροδεξιούς του VMRO να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο που είμαστε» αναφέρει η Νέα Αριστερά και συμπληρώνει: «Άλλωστε στις ευρωεκλογές όποιος ψηφίζει ΝΔ ψηφίζει την ευρωομάδα που βρίσκεται και το εθνικιστικό VMRO».

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση «να σοβαρευτούν, να σταματήσουν να υποτάσσουν την εξωτερική πολιτική στο κομματικό τους συμφέρον και να εργαστούν με θετικό τρόπο υπέρ της συνεργασίας, της καλής γειτονίας και της φιλίας με τη Βόρεια Μακεδονία».

«Χορηγός των εθνικιστών του VMRO» ο Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Αριστερά είχε χαρακτηρίσει «χορηγό των εθνικιστών του VMRO» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, σκοπίμως δεν ήρθαν προς κύρωση εδώ και μια πενταετία» είχε αναφέρει η Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «τάσσεται με την θέση του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη και όχι με της κυρίας Μπακογιάννη, «παγώνοντας» στην ουσία την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Επιβεβαίωσε ξανά ότι υπήρξε ο μεγαλύτερος χορηγός των εθνικιστών του VMRO. Τόσο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ως πρωθυπουργός» κατέληγε η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣκιάθος: Γιατροί πληρώνουν έως και… 2.500€ ενοίκιο – Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΕίναι αδιανόητο ο Χρήστος Δάντης να προσβάλει την καλλιτεχνική υπόσταση του Τριαντάφυλλου