Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση για την βία των ανηλίκων, που διοργάνωσε η ΔΗΜΤΟ Παιανίας – Γλυκών Νερών της ΔΕΕΠ Αν. Αττικής.

«Το φαινόμενο της βίας των ανηλίκων σήμερα» ήταν η θεματική που έδωσε ακόμα μια αφορμή για συζήτηση γύρω από την παραβατικότητα των ανηλίκων, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της και την θωράκιση της σχολικής κοινότητας απέναντι στον ενδοσχολικό εκφοβισμό.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέπτυξε την εθνική στρατηγική της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας στο σχολικό περιβάλλον, που στηρίζεται στην αδιαπραγμάτευτη αρχή ότι η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία.

Η κα Μακρή ενημέρωσε αναλυτικά τους παρευρισκόμενους σχετικά με την ψηφιακή πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, καταγγελίας περιστατικών εκφοβισμού από γονείς μαθητών Δημοτικού αλλά και από γονείς και μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενημέρωσης των γονέων και διενέργειας ανώνυμων διαδικτυακών ερευνών για την αποτίμηση της έκτασης του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης, στα παράλληλα μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία μέσα από το πρόγραμμα δράσεων ενεργού πολίτη, την οριζόντια εκπαίδευση των μαθητών σε δεξιότητες ζωής από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την Α΄ Λυκείου, την ισχύ του νέου Κανονισμού Λειτουργίας των Σχολείων με σαφείς κανόνες συμπεριφοράς και συνεπειών για κάθε παράπτωμα, την αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων στα σχολεία γενικά και, ειδικά, για την χρήση κινητών τηλεφώνων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η κα Μακρή μετέφερε το μήνυμα «Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς» με την διαβεβαίωση ότι «Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, γονείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε κάθε παιδί, κάθε έφηβη, κάθε έφηβο και να δώσουμε λύση σε κάθε καταγγελία».

Προηγούμενο άρθροΝέα Αριστερά: Να προχωρήσει η Ελλάδα στην αναγνώριση της Παλαιστίνης, όπως ψηφίστηκε ομόφωνα το 2015
Επόμενο άρθροΛύγισε από τις κακές κριτικές για το νέο της lifestyle brand