Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με βάση το ομόφωνο ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου το 2015, υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης, σημειώνοντας ότι Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία προχώρησαν σήμερα στην αναγνώρισή του.

Η Νέα Αριστερά καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη στρατηγική «του πιο πρόθυμου και ένθερμου συμμάχου του Νετανιάχου» αλλά και «να αποσύρει τη φρεγάτα Ύδρα από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά θάλασσα».

«Άμεσα να συνταχθεί επιτέλους στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

Παράλληλα καλεί τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να πάρουν θέση «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οφείλουν να τοποθετηθούν», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η Νέα Αριστερά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προχωρήσουν στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν και άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Η Ευρώπη που στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Λίγες ημέρες μετά την πρόταση του γενικού εισαγγελέα προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και μελών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του κράτους του Ισραήλ για συμμετοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, οι αποφάσεις αυτές συνιστούν μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης.

Κυριότερα όμως συνιστούν πράξη υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης, της ανθρωπιάς.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να συνταχθεί επιτέλους στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Να προχωρήσει στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με βάση το ομόφωνο ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου το 2015.

Να εγκαταλείψει τη στρατηγική του πιο πρόθυμου και ένθερμου συμμάχου του Νετανιάχου. Να αποσύρει τη φρεγάτα Ύδρα από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά θάλασσα.

Τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης δεν μπορούν άλλο να σιωπούν για το μικροπολιτικό τους συμφέρον. Η πρόταση της Νέας Αριστεράς είναι σαφής και συγκεκριμένη. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οφείλουν να τοποθετηθούν».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Σταρόβας: Τα τελευταία νέα για την υγεία του
Επόμενο άρθροΗ Ζ. Μακρή ομιλήτρια στην ΔΕΕΠ Αν. Αττικής για την ενδοσχολική βία