Για την επίθεση που δέχθηκε μία νεαρή κοπέλα από έναν αλλοδαπό άνδρα την Ερμού μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, κ. Κωνσταντία Δημογλίδου, λέγοντας ότι ο δράστης διαπιστώθηκε πως είχε απασχολήσει πολλές φορές την Αστυνομία.

«Είχε κάνει χρήση ουσιών»

Αναφερόμενη στο συμβάν, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε τα εξής:

«Εδώ είχαμε χρήση σωματικής βίας σε μία κοπέλα η οποία, όπως φαίνεται, δεν γνώριζε τον άνθρωπο αυτόν. Συνελήφθη άμεσα από την Αστυνομία. Το άτομο χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική».

«Είναι πολύ μεγάλη η συζήτηση για τα εξαρτημένα άτομα, αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται ασθενείς, δεν θεωρούνται εγκληματίες σε καμία περίπτωση. Ο άνθρωπος αυτός, από ό,τι φαίνεται, είχε κάνει χρήση κάποιων ουσιών, και η εικόνα του το έδειχνε και αργότερα ο ίδιος το αποδέχτηκε. Έχει απασχολήσει πολλές φορές την Αστυνομία για κατοχή ναρκωτικών», συμπλήρωσε.

Το χρονικό της σοκαριστικής επίθεσης

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ενώ η κοπέλα έκανε τη βόλτα της στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο άγνωστός της άνδρας της επιτέθηκε ξαφνικά, λίγο πιο κάτω από το συντριβάνι στην Ερμού.

Όπως έγινε γνωστό, η κοπέλα κατέβαινε την Ερμού με παρέα, έναν άνδρα και ένα φιλικό ζευγάρι από πίσω, όταν ο άνδρας ξεκίνησε να την χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο και στην καρωτίδα.

Αυτόπτες μάρτυρες υπογράμμισαν πως της «επιτέθηκε με τόση δύναμη και μανία στο πρόσωπο και στην καρωτίδα». Η κοπέλα από την ταραχή της έπαθε κρίση πανικού και λιποθύμησε.

Στο παρελθόν ο δράστης της επίθεσης είχε απασχολήσει πολλές φορές την Αστυνομία για κατοχή ναρκωτικών

Μετά τα όσα έγιναν στην Ερμού, ένας λατερνατζής βοήθησε την κοπέλα να κάτσει σε σκαλιά καταστήματος και ειδοποίησε την ΕΛΑΣ, με δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να σπεύδουν στο σημείο.

Ο δράστης συνελήφθη δύο τετράγωνα πιο κάτω, χωρίς να αποπειραθεί να διαφύγει και μάλιστα χωρίς να προβάλλει αντίσταση. Επρόκειτο για έναν νεαρό άνδρα από το Αφγανιστάν που οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη (22/05), ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυγενάκης: Το ΥπΑΑΤ έχει καταβάλει μέχρι σήμερα 569 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΝέα Αριστερά: ευρωεκλογές για την τιμή της Αριστεράς;