Προσωρινά κρατούμενες διοικητήρια και μια ακόμη υπάλληλος που εμπλέκονται στη υπόθεση εκβιασμών στην ΔΟΥ Χαλκίδας.

Τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών πέρασαν σήμερα, λίγο μετά τις 10:30, την πόρτα του ανακριτή.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση των εφοριακών

Εν τω μεταξύ, τα στόματα έχουν αρχίσει και ανοίγουν, με τους επιχειρηματίες να καταθέτουν πώς έπεσαν στα «δίχτυα» της σπείρας.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση στις Αρχές ενός, ο οποίος ανέφερε του ότι παρόλο που δικαιούταν επιστροφή 90.000 ευρώ, η απάντηση που έπαιρνε από την εν λόγω ΔΟΥ ήταν αρνητική. Τότε, σύμφωνα με την κατάθεσή του, εμφανίστηκε ένας υπάλληλος της εφορίας, ο οποίος πήγε με το φορολογούμενο στη διευθύντρια για να «λυθεί το πρόβλημα», με το αζημίωτο φυσικά.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα, ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων της εφορίας Χαλκίδας για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκόμισαν χρηματικά ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες, τα οποία ανέμειξαν με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις εν γένει οικονομικές δραστηριότητες τους σκοπεύοντας στη νομιμοποίηση τους.

Το φακελάκι που «έκαψε» το κύκλωμα

To in φέρνει στο φως φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η διεκπεραιώτρια, που επίσης έχει συλληφθεί, να βγαίνει από το κτήριο της εφορίας της Χαλκίδας κρατώντας έναν φάκελο.

Τον συγκεκριμένο φάκελο, όπως έχει προκύψει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να της τον παρέδωσε νωρίτερα η διευθύντρια της ΔΟΥ και να περιείχε 5.000 ευρώ.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο με αυτόν τον τρόπο να ήθελαν να ξεπλύνουν κάποια χρήματα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕξαγωγές: Θετικό πρόσημο για καρπούζι και πεπόνι – «Αγκάθι» τα ατυποποίητα
Επόμενο άρθρο«Πυρά» Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη και Φάμελλο – Ο… «ροζ» ήλιος του ΠΑΣΟΚ