Με προσωπικές αναφορές στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίες, ωστόσο, είχαν στο επίκεντρο τα πεπραγμένα της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στο σχόλιο ότι είχε σκοπό να αποχωρήσει νωρίς από την συζήτηση, λόγω προγραμματισμένης συνάντησης με τον Φρανσουά Ολάντ, την οποία ο ίδιος ζήτησε, όπως είπε, υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Ολάντ υπήρξε από τους Ευρωπαίους πολιτικούς που ήταν καθοριστικοί στο να κρατήσουν τη χώρα στο ευρώ, όταν εσείς είχατε ανοίξει το δρόμο της καταστροφής».

«Και αυτή η Κ.Ο. της ΝΔ, στις 14/8/2015 αν θυμάμαι καλά, έκανε κάτι επιζήμιο για την ίδια, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, για τα δικά σας τερτίπια, του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη που μας οδηγούσαν στην καταστροφή», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον Ανδρουλάκη: Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ σήμερα θα ήταν ροζ

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ξεκινήσει από την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας πως «αν έπρεπε να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ, θα έβαζα τον ήλιο, μόνο που αντί για πράσινος θα ήταν ροζ, γιατί αυτά που άκουσα για την ευρωπαϊκή σύγκλιση της χώρας ήταν ακριβώς ίδια με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Μια οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμούς διπλάσιους από την ΕΕ, συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;».

«Μια οικονομία που έχει φτάσει στο σημείο, το 50% του ΑΕΠ της να είναι εξαγωγές και να επενδύει στην ανάπτυξη, συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς που αποκλίνουμε από την Ευρώπη κατά τα λεγόμενά σας, παίξαμε ή δεν παίξαμε ρόλο σε αποφάσεις για το καλό της πατρίδας μας; Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούσε ιδέα και της Ελλάδας. Κύριε Ανδρουλάκη, σήμερα ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος ενός νέου Ταμείου Ανάκαμψης; Είναι ο κύριος Σολτς! Ασχοληθείτε λοιπόν να πείσετε τους ομολόγους σας στη Γερμανία και μετά ελάτε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς η χώρα αποκλίνει από την Ευρώπη», σημείωσε.

«Να θυμηθώ τον Γιώργο Παπανδρέου που έταζε επιδόματα και μετά πήγε στο Καστελόριζο και είπε ότι χρεοκοπήσαμε;», ανέφερε επίσης, για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Σε λίγο θα μου βάλετε γαλάζια γραβάτα με αστεράκια και θα λέτε ότι Ευρώπη ίσον ΠΑΣΟΚ».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧαλκίδα: Προσωρινά κρατούμενες διοικητήρια και μια ακόμη υπάλληλος
Επόμενο άρθροΚώστας Καραφώτης: Παντρεύεται ο γνωστός τραγουδιστής