Η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων και έναρξης όλων των απαραίτητων έργων αποκατάστασης από τις πλημμύρες, αναδείχτηκαν κατά την περιοδεία κλιμακίου της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με τους Βασίλης Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας  και Γιάννη Κωνσταντινάκη δημοτικού συμβούλου Ν. Πηλίου στη Συκή.

Οι καταστροφές στην οδοποιία, ιδιαίτερα προς τις δύο παραλίες του χωριού, «Ποτόκι» και «Πανταζή Άμμος» και κυρίως οι σοβαρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν, δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους του χωριού και γενικότερα της Μαγνησίας. Οι συγκεκριμένες παραλίες αποτελούν διέξοδο για εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες του Νομού – και όχι μόνο – τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού έχουν την πιο σύντομη πρόσβαση στο Αιγαίο από την πόλη του Βόλου. Σε συνθήκες, μάλιστα, που οι διακοπές αποτελούν “όνειρο θερινής νυκτός” για όλο και περισσότερους εργαζόμενους.

Βρισκόμαστε στον 9ο μήνα από τις καταστροφικές πλημμύρες και ακόμα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών με ευθύνη όλων των αρμόδιων φορέων, του Δήμου, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης.

Στη λογική του κόστους – οφέλους, που αποτελεί τη βασική στρατηγική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων σε σχέση με την επιλογή των έργων αποκατάστασης, αυτή τη στιγμή η Συκή, όπως και πολλές άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, βρίσκονται ουσιαστικά σε εγκατάλειψη. Η κατηγοριοποίηση χωριών με βάση το “αποτύπωμα στην οικονομία”, που αναφέρεται συχνά, καταδικάζει την πλειοψηφία της υπαίθρου στην ερημοποίηση. Ταυτόχρονα αποτελεί και ομολογία για την εμπορευματοποίηση των παραλιών και της αναψυχής του λαού, αφού οι όποιες υποδομές για να υπάρχει πρόσβαση στον τεράστιο φυσικό πλούτο της περιοχής μας υποτάσσεται στο αν θα βγάζει κέρδος κάποιος μεγάλοι κυρίως επιχειρηματίες, με τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για ένα μπάνιο το καλοκαίρι.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν και κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε το κλιμάκιο με φορείς του χωριού, το Δ.Σ. του Συλλόγου «Γονείς και Παιδιά εν Δράσει» με επικεφαλής την πρόεδρο, Φωτεινή Ακρίβου και το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γ. Ρηματισίδης», Δήμο Κουκουμβρή.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του χωριού. Καλούμε σε καταδίκη των κομμάτων που έχουν ψηφίσει τις εγκληματικές στρατηγικές της Ε.Ε. για τις πλημμύρες και τις οδηγίες που βάζουν στο ζύγι του κέρδους τα απαραίτητα έργα για τις λαϊκές ανάγκες. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί από κοινού έχουν διαμορφώσει και στηρίζουν το πλαίσιο που οδηγεί σε εγκατάλειψη δεκάδες περιοχές της Θεσσαλίας.

Την ίδια στιγμή που δίνονται δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αποτελούν κοροϊδία οι δικαιολογίες για τα “σφιχτά δημοσιονομικά περιθώρια”. Δήμος, Περιφέρεια και κυβέρνηση, οφείλουν να δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η οδοποιία στις παραλίες “Ποτόκι” και “Πανταζή Άμμος”.

Να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες για τη διαμόρφωση της παραλίας “Πανταζή Άμμος” ώστε αυτό το καλοκαίρι να είναι προσβάσιμη, με θέσεις πάρκινγκ και όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μπορούν οι λαϊκές οικογένειες της Μαγνησίας, αλλά και οι παραθεριστές και τουρίστες που επισκέπτονται το Νομό να έχουν μια καλοκαιρινή διέξοδο.

Προηγούμενο άρθροΗ δραματική ιστορία πίσω από τον θρύλο και το ντοκιμαντέρ που συγκλονίζει
Επόμενο άρθροΤο Φυτόκο υποδέχεται τον Άγιο Γεράσιμο τον Νέο στις 28 Μαΐου