«Απογοητευτική» χαρακτήρισε την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Στη δευτερολογίαγια, για το θέμα της ακρίβειας, μίλησε για «απογοητευτικά σχόλια» και «πως δεν είναι πρωθυπουργός των παραπολιτικών» χρεώνοντας του πως δεν κατέθεσε πρόταση για το φλέγον ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία. Του καταλόγισε «στείρα υπεράσπιση, με κουτσομπολίστικα σχόλια, των μέτρων που πήρε».

Όλη η συζήτηση, είπε, έγινε γύρω από «μια επιστολή κατόπιν εορτής που έστελε στην πρόεδρο της Κομισιόν που σε λίγες ημέρες παραδίδει τη θέση της».

Επικριτικός για την πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τα τέσσερα σημεία των προτάσεων της Κουμουνδούρου

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το κόμμα του κατέθεσε «πρόταση για την ακρίβεια στις 12 Μαρτίου» αλλά η «κυβέρνηση δεν ακούει». Ασκώντας κριτική στο κυβερνητικό έργο τόνισε πως δεν ελήφθη «καμία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία».

Για τις θέσεις του κόμματος της Κουμουνδούρου σημειώσε: «προτείνουμε με βάση τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις: όριο κέρδους, φορολογία υπερκερδών, επιστροφή και στήριξη των παραγωγών και των καταναλωτών. Παρατηρητήρια τιμών».

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια»

Στην πρωτολογία του ο Σωκράτης Φάμελλος επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση, γιατί δεν εφαρμόζει τα μέτρα της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του φαινομένου και γιατί θέλει «να βγάζουν υπερκέρδη οι κολλητοί της».

«Ο ελληνικός λαός έχει μία σοφή φράση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή λίγο πριν τις ευρωεκλογές για το βασικότερο πρόβλημα του ελληνικού λαού που αφορά στην ακρίβεια» τόνισε ο κ. Φάμελλος στην αρχή της ομιλίας του.

Αναφορικά με την ακρίβεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι κρυβόταν από τη Βουλή . «Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια. Κρύβονται εδώ και τρία χρόνια για το θέμα της ακρίβειας. Η δυσαρέσκεια μεγαλώνει για την ακρίβεια. Δεν βγαίνει ο μήνας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧαλκίδα: Νέες συνομιλίες που «καίνε» τους επίορκους εφοριακούς – «Θα σε πνίξω άμα του δώσεις περισσότερα»
Επόμενο άρθροΑποκαλύψεις για την εταιρεία και το σπίτι στη Μύκονο που έφτασαν τον Γιώργο Μαζωνάκη στα δικαστήρια με την αδερφή του