Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, οι πολιτικοί αρχηγοί, με περιοδείες, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις συνεχίζουν την η προεκλογική εκστρατεία, ενώ σκληρή ήταν η πολιτική αντιπαράθεση στη χθεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, η οποία έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για το κυβερνών κόμμα.

Η ακρίβεια είναι εδώ, πάνω από δύο χρόνια τώρα και αποδεικνύει πως δεν δαμάζεται από τα μέτρα ασπιρίνες που λαμβάνει η κυβέρνηση. Κυριαρχεί στα προεκλογικά συνθήματα, και έχει δηλωθεί πως θα αποτελέσει βασικό κριτήριο ψήφου, με τα γαλάζια στελέχη να εμφανίζουν  ως κάτι πρωτοποριακό την επιστολή Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας της να λάβει μέτρα για την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών.

Παράλληλα επιμένουν στα περί εισαγόμενης ακρίβειας με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα να αναφέρει ότι τα (αναποτελεσματικά – όπως έχει αποδειχθεί) μέτρα της κυβέρνησης, όπως το καλάθι του νοικοκυριού «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται».

Ο κ. Σκρέκας εμφάνισε ως κάτι πρωτοποριακό την επιστολή Μητσοτάκη για τις πολυεθνικές

Ο υπουργός ανάπτυξης υπερασπίστηκε την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν, λέγοντας ότι υπάρχουν πολυεθνικές που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και για τον λόγο αυτό υπάρχουν προϊόντα που στην Ελλάδα έχουν υψηλότερες τιμές απ’ ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα επέμεινε στο αφήγημα ότι, «συνολικά στα τρόφιμα», η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ότι ότι έχουμε δει μειώσεις τιμών στα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά. Ισχυρίστηκε δε ότι «τα μέτρα που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για την αποκλιμάκωση των τιμών, έχουν αρχίσει και αποδίδουν».

Κασσελάκης: Τα βασικά αγαθά θα έπρεπε να έχουν μηδενικό ΦΠΑ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επανέφερε την πρόταση για μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ενώ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικίνδυνο για τη χώρα.

«Μέσα στο κύμα ακρίβειας που ζούμε, τα βασικά αγαθά θα έπρεπε να έχουν μηδενικό ΦΠΑ. Για να βρεθούν τα χρήματα βάλε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Τα μέτρα θα διαρκέσουν όσο διαρκεί και η ακρίβεια. Να εξηγήσει ο πρωθυπουργός γιατί η ελληνική φέτα και το ελληνικό λάδι είναι πιο ακριβά από ότι στο εξωτερικό», είπε στον ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση για την προηγούμενη αναφορά του ότι «ο πρωθυπουργός είναι δουλευταράς» απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος για την χώρα, δουλεύει, αλλά δουλεύει σε λάθος κατεύθυνση. Αυτό που κάνει με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η καταστροφή στα εργασιακά δικαιώματα, η ανοχή στις τράπεζες και στα κέρδη, διαφωνούμε τελείως, έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία».

Κουτσούμπας: Κοροϊδία η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν

Κοροϊδία χαρακτήρισε την επιστολή Μητσοτάκη για τις πολυεθνικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας (MEGA):

«Κι εγώ αναρωτήθηκα στην αρχή αν πήρε στον κ. Μητσοτάκη 32 χρόνια να καταλάβει τι ψήφισε κι αυτός και οι υπόλοιποι της ΝΔ αλλά και τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ το 1992 με την Συνθήκη του Μάαστριχτ για την ελευθέρια κίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίων. Υπέγραψαν την ασυδοσία των πολυεθνικών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που για τα κέρδη τους δεν διστάζουν και να ανεβάζουν τις τιμές όπου τους βολεύει για να έχουν περισσότερα κέρδη.

Οι πολυεθνικές οδηγούν εκεί και το ξέρει πολύ καλά η κ. Φον ντερ Λάιεν γιατί αυτή είναι η ”αναγκαιότητα” ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό υπάρχει η Ε.Ε. για να υπερασπίζεται αυτά τα συμφέροντα, των πολυεθνικών και των λόμπι. Κοροϊδία ήταν επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν».

Υπογράμμισε ότι «το ζεστό χρήμα που δόθηκε στους ομίλους, η «πράσινη μετάβαση» και η ΚΑΠ έχουν εκτινάξει την ακρίβεια».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυξημένη κίνηση στην περιοχή του Αλίμου λόγω τροχαίου ατυχήματος
Επόμενο άρθροΒούρτισμα δοντιών πριν ή μετά το πρωινό