Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει αύριο ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη σήμερα Κυριακή, για πρόκληση εμπρησμών εκ προθέσεως και κατ’ εξακολούθηση στην περιφερειακή του Αιγάλεω.

Ο 33χρονος ομολόγησε τις πράξεις του στις Αρχές και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ασπρόπυργου.

Είχε ζητήσει άσυλο ο Τούρκος που συνελήφθη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο μετανάστευσης & ασύλου, ο Α.Μ. δεν έχει λάβει άσυλο στη χώρα μας, ωστόσο έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα στις 4/4/2024, αμέσως μετά την παράνομη είσοδό του στη χώρα μέσω του Έβρου και τη σύλληψη του εκεί.

Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία ταυτοποίησης

Ο 33χρονος, κατά την καταγραφή του, δακτυλοσκοπήθηκε και ταυτοποιήθηκε, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης-Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΥΤ/ΚΕΔ) Φυλακίου-Ορεστιάδος.

Στη συνέχεια, έλαβε το δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο επέχει θέσει ταυτότητας των ΠτΧ για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματος τους. Αποχωρώντας από το ΚΥΤ/ΚΕΔ Φυλακίου-Ορεστιάδος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έλαβε ραντεβού για συνέντευξη από το Γραφείο Ασύλου Αττικής για την εξέταση του αιτήματος του για τις 18/6.

Τι ισχυρίζονται για να λάβουν άσυλο

Σημειώνεται ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων αιτούντων άσυλο δηλώνουν οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες χορήγησης διεθνούς προστασίας.

Παρομοίως, συχνά δηλώνουν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υψηλού μορφωτικού προφίλ, ΛΟΑΤΚΙ κτλ.

Όλοι αυτοί, όμως, οι κατά δήλωση ισχυρισμοί τους ελέγχονται εξονυχιστικά ως προς την αξιοπιστία τους και απορρίπτονται από την Υπηρεσία Ασύλου εφόσον κριθούν ανακριβείς.

Στη συνέχεια, οι Τούρκοι απορριφθέντες αιτούντες άσυλο επιστρέφονται στην  Τουρκία, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών επιστροφών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕκλογές τη Δευτέρα στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΟι πολλές αντιφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη