Στο ίδιο κελί, στο αστυνομικό τμήμα Ψαχνών κρατούνται η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και η εφοριακός, στενή συνεργάτιδά της, που εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος των επίορκων εφοριακών που αποκόμιζε χιλιάδες ευρώ από ιδιώτες – θύματα. Οι δύο γυναίκες κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά την απολογία τους.

Πέντε από τα μέλη του κυκλώματος αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή εγγυήσεων 10.000 και 20.000 ευρώ, υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Συγγενικό πρόσωπο της προϊσταμένης, εργαζόταν ως ελεγκτής και το Μάρτιο του 2022 αναβαθμίστηκε σε προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης του Τμήματος Ελέγχου Φορολογικού Πλούτου στην Αθήνα

Σύμφωνα με το MEGA, οι δύο κατηγορούμενες δεν έχουν δεχθεί επισκεπτήριο. Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι ίδιες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής τους αναφέρει πως τα χρηματικά ποσά τα έδιναν οικειοθελώς οι επιχειρηματίες στις εφοριακούς.

«Γινόταν πάρτι»

Οι καταγγελίες από επιχειρηματίες που δέχτηκαν εκβιασμούς από το κύκλωμα των επίορκων εφοριακών στην αμαρτωλή ΔΟΥ, πάντως, δεν έχουν τέλος.

«Εδώ γίνεται ομερτά, γίνεται χαμός. Όλοι τα ξέρουν και κανείς δεν μιλάει. Γινόταν πάρτι, μέχρι και κοκορευόντουσαν στην καφετέρια κάτω «εγώ έχω αυτά, αγοράζω αυτό, παίρνω εκείνο», εν ψυχρώ δεν φοβόντουσαν κανέναν, είχαν πλάτες. «Λεφτά όσα θέλεις έχω εγώ από τον πεθερό μου από την πεθερά μου» δηλαδή βγάζανε τον πλούτο φανερά και δεν φοβόντουσαν», αναφέρουν καταγγελίες.

Οι συνομιλίες που τους καίνε

Σε βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγραφεί επιχειρηματίας της περιοχής να μπαίνει στην εφορία με 10.000 ευρώ σε φάκελο. Την επόμενη ημέρα οι δυο εφοριακοί πανηγυρίζουν, όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες τους.

Υπάλληλος ΔΟΥ: «Σε αγαπάω πάρα πολύ, σε ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου»
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ήταν ανέλπιστο αυτό, μου έκατσε καλά.

Όπως αποκαλύφθηκε, συγγενικό πρόσωπο της προϊσταμένης, εργαζόταν στη ΔΟΥ Χαλκίδας ως ελεγκτής τουλάχιστον από το 2012, το 2016 έγινε ελεγκτής Βεβαίωσης και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και το Μάρτιο του 2022 αναβαθμίστηκε σε προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης του Τμήματος Ελέγχου Φορολογικού Πλούτου στην Αθήνα.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε η προφυλακισμένη εφοριακός και το συγγενικό της πρόσωπο χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους το ίδιο αυτοκίνητο.

«Φοβόμαστε, εδώ η συμμορία αυτή είναι χρόνια δεν είναι τώρα χθεσινή, ήταν και οι προηγούμενοι είναι και αυτοί. Ήταν συνέχεια των προηγουμένων, γιατί και οι προηγούμενοι δεν ήταν καλύτεροι, αλλά δεν ήταν τόσο θρασείς, τόσο εκτελεστές», ανέφερε επιχειρηματίας που έπεσε θύμα του κυκλώματος.

Προϊσταμένη: «Τα έχει και τα 75, μια χαρά είναι τα 75. Τριάντα θα του πάρουμε.
Λογιστής: «Τι να πω. Σου είπα να τηλεφωνήσεις και να… Δεν μπορώ να πάρω τη δουλειά χωρίς να έχω δει τον άνθρωπο.»
Προϊσταμένη: «Μίλα αύριο και άσε να τον φοβίσουμε να τον κάνουμε να…»

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων Εφοριακών Βοιωτίας και Εύβοιας με επιστολή ζητά από την ΑΑΔΕ απαντήσεις για τη διαδικασία επιλογής προσώπων σε θέσεις ευθύνης και την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι πρώτες πτήσεις drones στη Χαλκιδική για έλεγχο παραβάσεων σε αιγιαλό και παραλίες
Επόμενο άρθροΝέα Αριστερά για Ράφα: «Το έγκλημα πρέπει να τερματιστεί»