«Η νέα σφαγή αμάχων από βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Ράφα είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην επιχείρηση γενοκτονίας που διαπράττει η κυβέρνηση Νετανιάχου», αναφέρει στην αρχή η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Στην συνέχεια, προσθέτει πως «Το έγκλημα πρέπει να τερματιστεί. Αυτό ορίζει και η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.» και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας «Για πόσο καιρό η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα μένει άπραγη παριστάνοντας τον ουδέτερο παρατηρητή;»

Όλη η ανακοίνωση του κόμματος:

«Η νέα σφαγή αμάχων από βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Ράφα είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην επιχείρηση γενοκτονίας που διαπράττει η κυβέρνηση Νετανιάχου στην Παλαιστίνη.

Εκεί όπου ένα κράτος παραβάτης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αγνοεί κάθε έκκληση και απόφαση της διεθνούς κοινότητας. Το έγκλημα πρέπει να τερματιστεί. Αυτό ορίζει και η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. Για πόσο καιρό η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα μένει άπραγη παριστάνοντας τον ουδέτερο παρατηρητή;

Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Να αγωνιστεί για την άμεση κατάπαυση του πυρός, να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, να αποσύρει την φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα και να απόσχει από πολεμιές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος: Ειρήνη και ελεύθερη Παλαιστίνη.»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧαλκίδα: Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθούν οι δύο γυναίκες εφοριακοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών
Επόμενο άρθροJudi Dench: Τελειώνει η κινηματογραφική της καριέρα