Είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της Νέας Ιωνίας και παράλληλα αποτελεί έναν Ιερό Ναό «κειμήλιο» και γνήσια ιστορία των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στα «Προσφυγικά», στα γνωστά δρομάκια της Νέας Ιωνίας.

Πρόκειται φυσικά για τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, πάνω από τον «Φαρδύ», στην «καρδιά» της Νέας Ιωνίας. Μία εκκλησία, αφίσα στα σπίτια πολλών κατοίκων της Νέας Ιωνίας, η οποία χρειάστηκε αναβάθμιση που κοστολογήθηκε σε κάτι περισσότερο από εκατομμύριο.

Με πολύ κόπο και πολλές παρεμβάσεις, καθιστά πλέον το εσωτερικό της αλλά και το εξωτερικό της, από τους πιο όμορφους προορισμούς για να ανάψει κανείς ένα κεράκι ή να κάνει την βόλτα του και να χαλαρώσει στα παγκάκια που την «αγκαλιάζουν».

Το σιντριβάνι που βρίσκεται στο κέντρο του προαυλίου, σπανίως διακόπτει την λειτουργία του και εννοείται πως συμβάλει τα μέγιστα σε ότι αφορά την χαλάρωση των περιπατητών.

Αυτές τις ημέρες, αρκετοί είναι οι πολίτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι που επιλέγουν το προαύλιο της Ευαγγελίστριας για να κουβεντιάσουν, να πιουν τον καφέ τους και να αποβάλουν τις σκέψεις και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Μέσα από τον φακό του Ράδιο ΒΕΡΑ: 

dadadaddada 1 erefefe ggfgf

 

Χρυσόστομος Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στο όρος Αιγάλεω: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος του 33χρονου Τούρκου εμπρηστή
Επόμενο άρθροΣτέφανος Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων