Οι φορείς: ΚΕΜΕΒΟ Κάρλας, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ), Σ.Ε Α/Γ Μαυροβουνίου, Σύλλογος «Ο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», Σύλλογος Πολιτών για την Υγεία και το Περιβάλλον, Σύλλογος Φίλων ΚΕΘΕΑ, Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, καλούν τους φορείς και τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας για συμμετοχή σε εκδήλωση, στην παραλία του Βόλου (μπροστά από την Τράπεζα Ελλάδος), την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στις 8 το απόγευμα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Από νωρίς θα υπάρχει σχετικό περίπτερο και διανομή υλικού. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή, η οποία δοκιμάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις πλημμύρες εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.  Την εκδήλωση στηρίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Λαμπρινίδης και το Ελληνικό Σώμα Έρευνας και Διάσωσης.

Την ίδια μέρα πλήθος οργανώσεων, επιστημονικών φορέων κλπ. οργανώνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα μετά από πρόταση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος. Ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων αυτών είναι:

«Ημέρα Περιβάλλοντος 2024: Δεν γιορτάζουμε. Στέλνουμε σήμα κινδύνου»

Στη Μαγνησία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα περιβαλλοντικά προβλήματα, στην κλιματική κρίση, την αέρια ρύπανση του Βόλου και τη μη εγκατάσταση μονάδας LNG στον Παγασητικό. Οι λύσεις θα δοθούν μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων σε κάθε κίνηση που προσπαθεί να αντιστρέψει την πορεία αυτή, πριν είναι αργά. Το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας.

Να έχεις πάντα στο νου σου αυτό που έλεγε ο Νίκος Καζατζάκης:  «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, πλήθος και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα ‎ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και ‎κείμενο που λέει "‎4 nИMEnUCTEиOO i :GRE KAMA ΤΗΣ ΤΗΣΝΩΡΑΣ ΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ENEPTEIAKDY ΟΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ 0XI-LNG-ETON ΕΠΙΤΡΟΠΗΕΙΡΗΝΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ EIPH ΝΗΣ BOлO ΜΑΓΑΧΤΙΚO ΟΧΙ OXILNG LNG ΣΤ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤ 조에운요. CVA حس‎"‎‎

 

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΑυτό που πέρασα δεν αξίζει ούτε στον χειρότερο μου εχθρό
Επόμενο άρθροΔεύτερη μέρα Πανελλαδικών στα ΕΠΑΛ – Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Μαθηματικά