Στην πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» που θα χρηματοδοτηθεί με πόρους, ύψους 2 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως είπε, αυτή τη φορά το πρόγραμμα στέγασης θα είναι διευρυμένο και ως προς τα ηλικιακά κριτήρια – και θα καλύπτει και ζευγάρια 40 – 50 ετών.  Τόνισε επίσης ότι προς ώρας η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο, να πάμε σε ζευγάρια από 40 έως 50 έτη που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στιγμιότυπο από τη διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το νέο πρόγραμμα

«Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» με πολύ μεγαλύτερους πόρους, ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με την Κομισιόν. Θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο, να πάμε σε ζευγάρια από 40 έως 50 έτη που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα», ανέφερε σχετικά.

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Σπίτι μου», αφορά στην επιδότηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία, ώστε το ζευγάρι να αποκτά την δική του στέγη πληρώνοντας λιγότερα από όσα θα έδινε ως ενοίκιο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣταμάτης Κραουνάκης: «Καλά κάνει ο Κασσελάκης και πηγαίνει στα μπουζούκια – Είναι πολιτικός, κατεβαίνει για πρωθυπουργός»
Επόμενο άρθροΚαλλιθέα: Συνελήφθησαν ανήλικοι – Ξυλοκόπησαν νεαρό και του έκλεψαν το κινητό