Στο βακτήριο της σαλμονέλας οφείλονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εντοπίστηκαν σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Εν αναμονή και των επίσημων αποτελεσμάτων, εντός της ημέρας, των δειγματοληψιών που έχουν ληφθεί και έχουν αποσταλεί σε διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο νερό της περιοχής, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν συστήσει στους κατοίκους όχι μόνο να μην πίνουν από το νερό βρύσης, αλλά να μην το χρησιμοποιούν και για την προσωπική τους υγιεινή, ούτε και στο πλύσιμο τροφών και το μαγείρεμα.

Με δημόσια δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Χρήστος Βενέτης επισημαίνει τα εξής σχετικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρατηρήθηκαν σε κατοίκους του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου:

«Επειδή υπάρχουν αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην περιοχή Στεφανοβικείου και Ρυζομύλου και μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης από τον ΕΟΔΥ για τους κατοίκους αυτών των περιοχών συστήνεται:
1. Η χρήση του νερού του δικτύου να γίνεται μόνο για καθαρισμό χώρων.
2. Να μην χρησιμοποιείται το νερό του δικτύου για ανθρώπινη χρήση: α. Πόση β. Προσωπική υγιεινή (λουτρό, πλύσιμο δοντιών κλπ) γ. Πλύσιμο τροφών που θα καταναλωθούν ωμές δ. Μαγείρεμα.
Καλούμε την πολιτεία να εγκύψει στα προβλήματα της περιοχής που έχουν πολλαπλασιαστεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και να πραγματοποιεί περιοδικούς προληπτικούς ελέγχους για θέματα δημόσιας υγείας και να εκδίδει αναλυτικές ενημερωτικές οδηγίες».
Ο κύριος Βενέτης αποδίδει την αιτία προέλευσης της σαλμονέλας στο σύστημα ύδρευσης, καθώς οι έρευνες πηγαίνουν προς τα εκεί, ως επικρατέστερο σενάριο.
Προηγούμενο άρθροΆνω Λιόσια: Στο Αυτόφωρο οδηγείται σήμερα ο 59χρονος που τεμάχισε και έκαψε τη σορό του πατέρα του
Επόμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη τα βλέμματα – Ο Κασσελάκης παρουσιάζει το πόθεν έσχες στο Βασιλικό Θέατρο, ο Ανδρουλάκης μιλάει στο Λιμάνι