Η νεαρή δικηγόρος Μαρία Καρλή, κλήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας να δώσει εξηγήσεις και να περάσει από Πειθαρχικό Συμβούλιο για τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok, σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας και εκφράζοντας τη νομική της άποψη.

«Storytime για το πώς νιώθω που είμαι η πρώτη δικηγόρος στην Ελλάδα που διώκομαι για το TikTok. Ναι, έχω αυτήν την πρωτιά, ενώ υπάρχουν άπειροι δικηγόροι», αναφέρει η ίδια σε βίντεό της.

Μιλώντας στο Live News εξηγεί ότι η φερόμενη κατηγορία που έχει είναι ότι παραβιάζει τις διατάξεις του κώδικα περί δικηγόρων όπου συνίσταται σε παράνομη διαφήμιση και παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών.

Η Μαρία Καρλή φέρεται να κατηγορείται πως μέσα από το TikTok δίνει δωρεάν νομικές συμβουλές και προμοτάρει τον εαυτό της.

«Εγώ που ανοίγω την κάμερα του κινητού μου, όπως κάνουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, και εκφράζω την άποψή μου εγώ παραβιάζω τον κώδικα; Εγώ ρωτώ εσάς, όταν συνάδελφοι δικηγόροι βρίσκονται σε εκπομπές τηλεοπτικές, σχολιάζουν και αναγράφεται η ιδιότητά τους δεν προβαίνουν σε παράβαση;», αναρωτιέται.

«Το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι πολύ περήφανη»

Επιπλέον, μετά από τη συνεδρίαση του δικηγορικού συλλόγου τέθηκε το ζήτημα ότι η νεαρή δικηγόρος έχει αναρτήσει βίντεο στην πλατφόρμα του TikTok μέσα στην αίθουσα των δικηγόρων στο Δικαστικό Μέγαρο, με την ίδια να διαψεύδει.

«Είναι πολύ χυδαίο και λυπηρό γιατί εγώ είμαι ένα παιδί που από το πρωί μέχρι το βράδυ στην κυριολεξία είμαι σε ένα δικηγορικό γραφείο. Το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι πολύ περήφανη με ευθιξία, αξιοπρέπεια και ήθος. Εγώ λοιπόν που από τον Νοέμβριο του 23 σχολιάζω την επικαιρότητα τους ενόχλησα;», αναφέρει.

Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο με ενημερωτικό περιεχόμενο.

Η Μαρία Καρλή ισχυρίζεται πως δέχεται μία προσωπική επίθεση με σκοπό την στοχοποίησή της. «Από τη στιγμή που είμαι σε έναν δικηγορικό σύλλογο εγγεγραμμένη και αυτός κινείται άδικα εις βάρος μου και στοχοποιώντας εμένα προσωπικά θα δώσω τις εξηγήσεις τις οποίες πρέπει να δώσω, θα υποστώ ό,τι πρέπει να υποστώ. Τέλος ο εκφοβισμός, τέλος ο σεξισμός από οποιανδήποτε χώρο και αν προέρχεσαι», τονίζει.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ακόμα εξετάζεται.

«Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο με ενημερωτικό περιεχόμενο. Όταν συνάντησα όλα αυτά από τον δικηγορικό σύλλογο που ανήκω, ενώ υπάρχει και άλλη δικηγόρος από τον συγκεκριμένο σύλλογο, που αναρτά βίντεο, αναρωτήθηκα μήπως η επιλεκτικότητα της δίωξής μου μήπως καταδεικνύει κάτι άλλο; Θα έπρεπε όλοι οι δικηγόροι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Είμαστε στην  εποχή της τεχνολογίας, είναι δυνατόν οι νέοι δικηγόροι να μην έχουν την ελευθερία της έκφρασης στον λόγο;», επισημαίνει η δικηγόρος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ κλιματική κρίση επηρεάζει περισσότερο ανθρώπους με χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό status
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Θα ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ το κόστος ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας