Πρώτη Δευτέρα του Ιουνίου σήμερα και ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο με τις θερμοκρασίες να αγγίξουν έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίς καλά καλά να προλάβει να μπει το καλοκαίρι το έντονο κύμα ζέστης έγινε αισθητό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας σήμερα (03/06).

Οι υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με την υψηλότερη να σημειώνεται στη Λιβαδειά, όπου ο υδράργυρος «φλέρταρε» με τους 39 βαθμούς Κλεσίου – πιο συγκεκριμένα έφτασε τους 38.7°C.

Η μέγιστη θερμοκρασία στους 38.7 βαθμούς Κελσίου – Πάνω από 30°C κατέγραψε το 75% των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών της χώρας

Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο σε οκτώ περιοχές. Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Λιβαδειά και ήταν ίση με 38.7 °C. Ακολουθούν Θήβα, Θήβα – Νέα Οδός και Λυκοχώρι Φθιώτιδας με 38.5, 38.4 και 38.3 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα. Τη λίστα των οκτώ περιοχών συμπληρώνουν η Κωπαΐδα με 38.1°C, η Λέσβος – Αγία Παρασκευή με 37.9°C, το Λουτράκι με 37.7°C και η Ορεστιάδα με 37.6°C.

Σύμφωνα με τις επιπλέον πληροφορίες 381 από τους 511 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό περίπου 75%) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 30°C.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε 57 μετεωρολογικούς σταθμούς (ποσοστό περίπου 11%) η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35°C.

Η λίστα των οκτώ περιοχών με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες

Ο χάρτης του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚίνα: Σημαντικά έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό – Όμως η πανδημία τρομάζει ακόμα τους ξένους
Επόμενο άρθροΕλλάδα χώρα της αλληλεγγύης ή της ομοφοβίας; Η Ελενα-Ολγα Χρηστίδη απαντά