Στοιχεία για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε όλη την επικράτεια από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, από τις 1 Μαΐου ώς τις 7 Ιουλίου, παρέθεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αναφέρεται σε βίντεο που δημοσίευσε ο Βασίλης Κικίλιας στον λογαριασμό του στο «Χ» έχουν εκδηλωθεί 2.166 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 1.870 αντιμετωπίστηκαν σε πρώτο χρόνο.

«Η κοινή προσπάθεια στην πρώτη γραμμή μας ενώνει»

Επιπλέον από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου έχουν επιβληθεί 256 πρόστιμα ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν προχωρήσει σε 123 συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς, εκ των οποίων οι 87 από αμέλεια και οι 36 από πρόθεση.

«Αυτοί είναι οι αριθμοί… Πίσω από τους αριθμούς όμως βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι, πυροσβέστες, δασοκομάντος, πιλότοι, επιχειρησιακοί, επιτελικοί, εκπαιδευμένοι εθελοντές, αυτοδιοικητικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί. Για όλους εμάς, όλοι αυτοί δίνουν μάχες καθημερινά προστατεύοντας ζωές και περιουσίες. Όλοι εμείς στηρίζουμε έμπρακτα αποφεύγοντας επικίνδυνες εργασίες, καθαρίζοντας τα οικόπεδα μας, δείχνοντας ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, τα δάση μας και τους συμπολίτες μας. Η κοινή προσπάθεια στην πρώτη γραμμή μας ενώνει», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Η ανάρτηση – βίντεο του Βασίλη Κικίλια:Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε 89χρονος σε περιοχή της Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΕρχεται μηνιαίο χαράτσι σε αγορές από σούπερ μάρκετς αλλά και στις καταθέσεις από τις τράπεζες!!!