Ένα καυτό δεκαπενθήμερο μας περιμένει, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, καθώς το κύριο γνώρισμα του καιρού αναμένεται να είναι ο παρατεταμένος καύσωνας χωρίς βροχοπτώσεις.

«Η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά»

Ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους για τη χώρα μας αλλά και ο μήνας με ελάχιστες γενικά βροχές, αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μαρουσάκης συστήνοντας παράλληλα να αφήσουμε στην άκρη για τις επόμενες 10 – 15 ημέρες δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό και να ενυδατωνόμαστε σωστά.

«Φαίνεται λοιπόν ότι θα επιβεβαιωθεί η φήμη του και μάλιστα με τον εντονότερο τρόπο μιας κι όσο μπορούμε να κοιτάξουμε στο βάθος του προγνωστικού τούνελ, δεν φαίνονται ούτε δροσιές μα ούτε και βροχές» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, αν σε όλο αυτό το σκηνικό προσθέσουμε και τα μελτέμια και λάβουμε υπόψη μας και την έντονη ξηρασία που έχει προηγηθεί, καταλαβαίνουμε ότι οι συνθήκες όχι μόνο ευχάριστες δεν θα είναι, αλλά αντιθέτως θα είναι και πολύ επικίνδυνες μιας και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός και για πολλές πολλές ημέρες.

Η παρατεταμένη ζέστη κουράζει τον οργανισμό

Διά του λόγου το αληθές, ο μετεωρολόγος παραθέτει και το «διάγραμμα της αλήθειας» όπως αποκαλεί τα πολλαπλά τρεξίματα των μετεωρολογικών μοντέλων μιας και τα διαφορετικά σενάρια που αυτά ξεδιπλώνουν μπορούν να σε οδηγήσουν με καλές πιθανότητες στον επικρατέστερο τύπο καιρού.

Σε αυτό, «με την κόκκινη γραμμή σημειώνουμε τη μέγιστη θερμοκρασία που συνηθίζουμε να συναντάμε σε αρκετές περιοχές της χώρας μας την εποχή στην οποία βρισκόμαστε και είναι οι περίπου 35 βαθμοί. Με την μαύρη καμπύλη έχουμε τη μέση τιμή από όλα τα σενάρια και για την οποία σημειώνουμε ότι είναι πάνω από τους 35 βαθμούς, αλλά και γύρω από τους 40».

Ο κ. Μαρουσάκης εξηγεί στη συνέχεια ότι αν και δεν μιλάμε για ακραία ζέστη, όπως τονίζεται κάθε καλοκαίρι, η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο.

Ακολούθως, προτείνει να αφήσουμε στην άκρη για τις επόμενες 10 με 15 ημέρες δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό, ενυδατωνόμαστε σωστά και σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις ιατρικές οδηγίες τις οποίες και θα πρέπει να αναζητούμε όταν καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τέλος, συστήνει υπομονή καθώς είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και «πλέον έχουμε αντιληφθεί προς τα πού τραβάνε τα καλοκαίρια στη χώρα μας. Η Φύση έχει τους μηχανισμούς να επαναφέρει την κανονικότητα, απλά αυτό δεν θα γίνει με ήπιο τρόπο και θα πρέπει να θωρακιστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα θυγατρική στην Ελλάδα ίδρυσε η Daiichi Sankyo
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: «Συνεχίζουμε μαζί για ακόμα ψηλότερα» – Άνοιξε πλατφόρμα στήριξης της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη