Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε τον Νίκο Τζούμα ως υποψήφιο βουλευτή, ολοκληρώνοντας το ψηφοδέλτιο για το νομό.

O Nίκος Τζούμας γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1973 στο Βόλο από γονείς με Μικρασιάτικη καταγωγή, από πατέρα Πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού και μητέρα εργαζόμενη στην Καπνοβιομηχανία Ματσάγγου.
Στα μαθητικά του χρόνια υπήρξε πρόεδρος 15μελών μαθητικών συμβουλίων στο Γυμνάσιο και στο Πολυκλαδικό Λύκειο ενώ συμμετείχε στην πανελλαδική οργανωτική επιτροπή κατά την «εξέγερση των 16αρηδων» το 1991.
Στην περίοδο των μαθητικών καταλήψεων, ο Νίκος Τζούμας είχε αναλάβει πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο του Πολυκλαδικού Λυκείου και αυτό ήταν η αφορμή να συνεχίσει την ενασχόλησή του με την δημοσιογραφία έως και σήμερα, δημιουργώντας το Skiathoslife.gr ενώ ήδη είχε εργαστεί σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της περιοχής.
Από τα μαθητικά του χρόνια ήταν μέλος της ΠΑΜΚ και γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Κωνσταντίνου Σημίτη.
Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας.
Εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Δήμο Νέας Ιωνίας λειτουργώντας το πρώτο πιστοποιημένο εργαστήρι πληροφορικής.

Ανέλαβε τη Διεύθυνση των Κέντρων Νεότητας επί Δημαρχίας Παύλου Μαβίδη στο Βασδέκειο Αθλητικό Κέντρο και στο Μεταξουργείο με πλούσια δράση και πλήθος εκδηλώσεων.
Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 ήταν Manager της Αthens Olympic Broadcasting για τους Αγώνες Ποδοσφαίρου του Πανθεσσαλικού Σταδίου με την υπευθυνότητα φιλοξενίας των ξένων ανταποκριτών και των τηλεοπτικών συνεργείων.

Από το 2002 ως σήμερα εργάζεται ως τεχνικός δικτύου στην Cosmote Technical Service (ΟΤΕ) συνεχίζοντας παράλληλα τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα.
Στη Σκιάθο όπου διαμένει τα τελευταία 10 έτη παραμένει ενεργό μέλος της παράταξης στη θέση του Αντιπροέδρου της Τοπικής Οργάνωσης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου, μέλος του Δ.Σ. και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του Αθλητικού Ομίλου Σκιάθου, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Εμπορικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Σκιάθου, ενώ για τρία χρόνια πριν την πανδημία του κορωνοϊού συνεργάστηκε με το inSETE για την λειτουργία των Σχολείων Τουρισμών OnTour Πανελλαδικά.
Εχει μία κόρη την Δέσποινα Τζούμα τελειόφοιτη στην τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ο ίδιος δήλωσε για την υποψηφιότητά του:

“Με μεγάλη μου χαρά και τιμή έμαθα ότι προτάθηκα από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, για να διεκδικήσω μια έδρα στη Μαγνησία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το κόμμα μου, το οποίο υπηρετώ πιστά πολλά χρόνια τώρα, για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη σε μένα.
Κατανοώ πλήρως τη σοβαρότητα του ρόλου, που μου ανατέθηκε, όπως και την ευθύνη που αναλαμβάνω από σήμερα. Στο διάστημα που απομένει μέχρι να στηθούν οι κάλπες, υπόσχομαι να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, μα πάνω απ’ όλα να αγωνιστώ με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια, για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και να εκπροσωπήσω τη Μαγνησία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Θα πορευθώ στηριζόμενος στις αξίες μου, στην κοινωνική και πολιτική δράση μου και θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω επάξια τη δημοκρατική παράταξη, αλλά και τις Βόρειες Σποράδες, από τις οποίες κατάγομαι.
Αρχής γενομένης από σήμερα, θα βρεθούμε μαζί σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, ώστε να συζητήσουμε από κοντά για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, μεταφέροντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το όραμα που έχουμε για τον τόπο μας προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.
Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας”.

Προηγούμενο άρθροInfluencers και χάπια αδυνατίσματος: Η νέα επικίνδυνη μόδα στα social media
Επόμενο άρθρο17 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Υπνου