Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Νίκος Παπαπέτρος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του ράδιο Β.Ε.ΡΑ ”Κόκκινη Κάρτα”, με τον Μάκη Θεοδώρου.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα υποστήριξής του από κάποιο κομματικό σχηματισμό, δήλωσε ότι δεν θα το ζητήσει ο ίδιος, άσχετα από την επιλογή κομμάτων για τη στήριξή του.”Η έννοια του προοδευτικού δεν ταυτίζεται με την Αριστερά”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαπέτρος υποστήριξε ότι, η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι μόνο για τους ανεπάγγελτους. Ο ίδιος είναι πετυχημένος δικηγόρος του Βόλου από το 1987.

Καταγράφοντας τα σημαντικότερα προβλήματα του Βόλου, ανέφερε, το κυκλοφοριακό, που επηρεάζει και την αερορύπανση, τον περιφερειακό δρόμο που παραμένει χωρίς να ολοκληρωθεί, την έλλειψη πρασίνου, το ευρισκόμενο σε κακή κατάσταση οδικό δίκτυο, τα αδέσποτα, την υποβάθμιση στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, τις δυσκολίες μετακίνησης των ΑΜΕΑ, το λιμάνι, τη δημόσια υγεία, το δημόσιο λόγο και την κακή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Για τη λειτουργία της ΑΓΕΤ, ο κ. Παπαπέτρος πρότεινε εναλλακτικές μορφές καυσίμων κι όχι το κάψιμο σκουπιδιών.

Παρατήρησε ότι, τα οικονομικά του δήμου χειροτερεύουν κάθε χρόνο, ενώ η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι προβληματική, χαρακτηρίζοντας καθεστωτική τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία, όπως είπε, υποστηρίζεται από συγκεκριμένο κομματικό χώρο, την παράταξη που κυβερνάει την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα σχόλια όσων υποστηρίζουν ότι αποτελεί συνέχεια του Πάνου Σκοτινιώτη, ξεκαθάρισε ότι, με τον κ. Σκοτινιώτη συνεργάστηκε στο παρελθόν μόνο σε επίπεδο επαγγελματικό-νομικό κι όχι πολιτικό.

Ο Νίκος Παπαπέτρος και η ”Συμμαχία για τον Βόλο” διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 8:30μμ στην αίθουσα ”Ergon Showground” του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, όπου θ’ ανακοινωθεί η ομάδα που θα στελεχώσει τη νέα προσπάθεια.

«Τη στιγμή που στην πόλη το κατεστημένο παρουσιάζεται ως αντισυστημικό και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης παραλύει η μετάβαση είναι πλέον επιτακτική. Δεν μπορεί ο Βόλος να συνεχίσει με την υπάρχουσα δοκιμασμένη και παρηκμασμένη κατάσταση. Χρειάζεται συνένωση δυνάμεων σε μια συμμαχία, για την αλλαγή με στόχο την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία. Και εμείς, μπορούμε», σημειώνεται στο κείμενο που συνοδεύει την δημόσια πρόσκληση για την εκδήλωση.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 3,1 Ρίχτερ στη Θήβα και 3,2 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια
Επόμενο άρθροΠολάκης: Από τον εκβιασμό στη συγγνώμη