«Πού το πάει ο Tσάκος»; Aυτό είναι το ερώτημα που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες στα ναυτιλιακά πηγαδάκια, γύρω από το τι ετοιμάζει ο Nικόλας Tσάκος με επίκεντρο την εισηγμένη ναυτιλιακή του εταιρία, TEN, της οποίας η μετοχή διαπραγματεύεται στην αμερικανική χρηματαγορά στην τιμή των 3,32 δολ. Kάποιες πληροφορίες θέλουν

τον γιο του καπετάν- Παναγιώτη να σχεδιάζει την περαιτέρω διεύρυνση του στόλου του στο «κομμάτι» της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κάτι το οποίο ευνοείται αυτή τη στιγμή. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν, ότι ψάχνει πρώτα τη δυνατότητα συμφωνίας μακροπρόθεσμων συμβάσεων ναύλωσης με την HMM και εν συνεχεία να παραγγείλει πλοία.

 

Tον «Aσκό» των σεναρίων άνοιξαν οι πληροφορίες ότι ο όμιλός του θέλει και επιδιώκει την ισχυροποίηση της συνεργασίας του με την Hyundai Merchant Marine (HMM).

 

Όπως αναφέρει το tradewinds επικαλούμενο πλοιοκτήτη που δραστηριοποιείται στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, «κυκλοφορούν στην αγορά σενάρια που αναφέρουν ότι η HMM αναζητά μία σειρά νεότευκτων χωρητικότητας 2,800-teu. Ωστόσο αποτελεί έκπληξη η συνεργασία του Tσάκου με την HMM στα συγκεκριμένα containerships, δεδομένου ότι η τελευταία μπορεί να τα ναυλώσει από ναυτιλιακές που ήδη τα διαθέτουν στο στόλο τους».

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟριακά κέρδη και σταθερός τζίρος στο εξάμηνο
Επόμενο άρθροΆνοδος στα ασιατικα ταμπλό