«Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να δώσει πολιτικό χρόνο σε μια κυβέρνηση που ο λαός έχει κρίνει ανεπαρκή και έχει προδιαγράψει το τέλος της», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

 

Κληθείς να σχολιάσει την έκβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στα Σκόπια ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή, τι μέλλει γενέσθαι στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων. Οι επιπόλαιες και αντιφατικές αντιδράσεις δείχνουν τελικά με πόσο επικίνδυνο τρόπο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαχειρίστηκε μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα».

 

Ασκώντας κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το ζήτημα υπογράμμισε πως: «Οι πολίτες πλέον έχουν καταλάβει ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι δύο κυνικοί πολιτικοί που μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσής τους, δεν διστάζουν να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν, με μόνη συγκολλητική ουσία αυτή που τους κρατά στις καρέκλες τους. Το μόνο κοινό που βλέπουν σε αυτούς οι πολίτες είναι το κοινό τους πολιτικό τέλος».

 

Ενώ, επεσήμανε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: το άνοιγμα του Σκοπιανού ήταν άκαιρο. Και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή και επιζήμια για την Ελλάδα. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να την κυρώσουμε ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή».

 

Για το ζήτημα των μειώσεων στις συντάξεις ο Γραμματέας της ΝΔ σχολίασε πως: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ήδη επιβάλει 21 μειώσεις στις συντάξεις. Ο νόμος Κατρούγκαλου πετσόκοψε όλες ανεξαιρέτως τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων και ψήφισε δυο φορές την περικοπή των παλιών». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «Τις μειώσεις αυτές τις ψήφισαν μόνοι τους ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Εμείς όχι μόνο τις καταψηφίσαμε αλλά καταθέσαμε και τροπολογία για να μην ισχύσουν. (…) Θέση της ΝΔ είναι καμία περικοπή συντάξεων».

 

Στο ερώτημα για το πώς βλέπει η ΝΔ το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί προγραμματικές της δηλώσεις αναφορικά με μειώσεις φόρων και εισφορών ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ “δανείζεται” ευκαιριακά και ανεπιτυχώς κάποιες θέσεις μας για να ικανοποιήσει επικοινωνιακές ανάγκες. Ο κ. Τσίπρας όμως, ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή».

 

Επιπλέον σε ερώτηση αν θα συνεχίσει στη θέση του Γραμματέα της ΝΔ και μετά το συνέδριο του Δεκεμβρίου, δήλωσε: «Και μετά το Συνέδριο της ΝΔ τον Δεκέμβριο θα συνεχίσω να εργάζομαι με συνέπεια στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μεγάλη πολιτική και εθνική νίκη στις επικείμενες εκλογές. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας στο κόμμα!»

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε λίγα χρόνια θα λέμε Made in the Internet
Επόμενο άρθροDW: Δάσος Χάμπαχ εναντίον Σκουριών…