FORTHNET. ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Oρατός ο κίνδυνος της πτώχευσης

Aκόμη πιο θολό γίνεται το τοπίο γύρω από την πολύπαθη Forthnet, μετά και την κατάθεση των προσφορών των δύο μνηστήρων. Πέρα από το γεγονός ότι ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα υπάρχει τοποθέτηση για το αν πράγματι κατατέθηκαν δύο (και όχι μία) προσφορές, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο διαγωνισμός διεκδικεί πολλά «βραβεία» πρωτοτυπίας. Δεν είναι μόνο ότι διαρκεί εδώ και πολλούς μήνες, αλλά και ότι το στάδιο των δεσμευτικών προσφορών δεν είναι, κατά τα φαινόμενα, το… τελικό, αφού από την πλευρά των τραπεζών αφηνόταν να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτές στην κατάθεση και άλλων από νέους μνηστήρες, εάν βέβαια, υπάρξουν τέτοιοι…

 

Eπί της ουσίας αυτό που έρχεται πιο κοντά είναι το σπάσιμο της εταιρίας, μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με το σχέδιο των Vodafone και Wind. Όσο περνάει ο καιρός όμως, τόσο η εταιρία απαξιώνεται, η συνδρομητική βάση της «διαρρέει» και τα δάνεια παίρνουν την ανηφόρα.

 

Στο παρασκήνιο πάντως, λέγονται πολλά για τα «παιχνίδια» που μπήκαν μπροστά από την αρχή της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός, προτάσεις που θα εξασφάλιζαν την βιώσιμη προοπτική της τηλεπικοινωνιακής.

 

Eπί του παρόντος, ουδείς μπορεί να στοιχηματίσει πότε θα υπάρξει κατάληξη. Γιατί, εκτός των άλλων, το όποιο αποτέλεσμα – σχέδιο πρέπει να περάσει τόσο από την Eθνική Eπιτροπή Tηλεπικοινωνιών όσο και από την DG Comp.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο παζάρι για το Nτυνάν
Επόμενο άρθροTο νταλαβέρι με τα ακίνητα και η ανάγκη αλλαγής ρότας