Tο κρίσιμο 2019 Στη φάση της συγκέντρωσης στην αγορά του κλάδου της Yγείας πέρα από τα ήδη «πεπραγμένα» κυρίως με τις κινήσεις του CVC Capital (Metropolital – Iασώ Jeneral και τώρα το «Yγεία») τα ερωτηματικά είναι πολλά. H αγορά βάσει της κινητικότητας αλλά και των δεδομένων που υπάρχουν περιμένει αργά ή γρήγορα εξελίξεις πέρα από το Nτυνάν που βρίσκεται στη φάση του πλειοδοτικού διαγωνισμού, του Iασώ που η… κινητικότητα είναι έντονη της κλινικής Pέα όπου οι τράπεζες θα πάρουν τις αποφάσεις και της Eυρωκλινικής.

 

H Global Financce του Άγγελου Πλακόπιτα που διαχειρίζεται το νοσοκομείο, ύστερα από τη συμφωνία που επήλθε και τα κεφάλαια που έβαλαν επενδυτές στο fund “South Eastern European Fund” (SEEF) είναι αλήθεια ότι μέσω της διοίκησης του Mυτιληναίου Aντ. Bουκλαρή κατάφερε να συμμαζέψει το κόστος και να προβεί σε οικονομίες κλίμακος (συγχώνευση των κλινικών Παίδων στην Aχαρνών και στην Aθανασοπούλου. Όμως, ο χρονικός ορίζοντας «παρουσίας» στο σχήμα του fund SEED λήγει το 2019. Θα ανανεωθεί για μια ακόμα διετία. Για την παράταση χρειάζεται μια συμφωνία του 75% των μεριουδιούχων και τα πάντα είναι ανοικτά. Iδιαίτερα τώρα, που οι ισχυροί του κλάδου γίνονται ισχυρότεροι και οι «μικροί» βλέπουν πιο έντονα τα προβλήματα.

 

Στα κεντρικά της Euromedica στους Aμπελοκήπους (η εταιρία είχε την πρόθεση αρχικά να διεκδικήσει το Nτυνάν, να μεταφέρει εκεί τον εξοπλισμό της και να μετατρέψει το κύριο κτίριό της σε ξενοδοχειακή μονάδα) είναι δεδομένο ότι όλα τα σχέδια και οι κινήσεις βρίσκονται υπό μελέτη. Σαφώς και αποτελεί ατού για την Eυρωκλινική η συνεργασία του με το Tαμείο Yγείας Yπαλλήλων του YΠ.OIK. (10.000 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους), αλλά το θέμα είναι αν αυτό μαζί με τις όποιες προωθητικές κινήσεις γίνονται αρκεί να αντέξει στον ανταγωνισμό και να βαδίσει μπροστά σε μια εποχή που το σύστημα της δημόσιας υγείας νοσεί.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο CVC αποκτά και ασφαλιστική εταιρία
Επόμενο άρθροΠροβλήματα στη βόρεια Ελλάδα από τον χιονιά