Πάνω από το επίπεδο του 1,14 δολαρίου ενισχύεται σήμερα το ευρώ, καθώς η μείωση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα «οδηγεί» τους επενδυτές προς το ευρωπαϊκό νόμισμα.

 

Συγκεκριμένα, το ευρώ καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,42% και διαμορφώνεται στο 1,1402 δολάριο, έχοντας ως υψηλό ημέρας το 1,1419 δολάριο.

 

Εκτός της αδυναμίας του δολαρίου, το κοινό νόμισμα λαμβάνει στηρίγματα και από τις ενδοευρωπαϊκές εξελίξεις.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η συμφωνία του Eurogroup για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, όσο και η πορεία σύγκλισης μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης για το ζήτημα του προϋπολογισμού, συμβάλλουν στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

 

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος προσμετράει τη δυναμική του αμερικανικού νομίσματος έναντι των κυριότερων νομισμάτων του πλανήτη, υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Νοεμβρίου.

 

«Οι επενδυτές πιστεύουν ότι η Federal Reserve πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αυξήσεων των επιτοκίων και αυτό είναι αρνητικό για το δολάριο» τονίζει η Commerzbank.

 

Το δολάριο, μάλιστα, διολισθαίνει και έναντι του κινεζικού γουάν, υπαναχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο (6,8421 γουάν), ενώ μόνο τη Δευτέρα, η πτώση υπερέβη το 1%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια μείωση από τις 25 Αυγούστου.

 

Από την πλευρά του, το ιαπωνικό γεν ενισχύεται στα 112,74 γεν ανά δολάριο, παρουσιάζοντας τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από τον περασμένο Ιούλιο.

 

Σε άνοδο έναντι του δολαρίου, βρίσκονται και τα υπόλοιπα αναδυόμενα νομίσματα, όπως το μεξικανικό πέσο και η ινδική ρουπία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα στο μεσογειακό πρόγραμμα κρουαζιέρας το 2020
Επόμενο άρθροΠανάκριβο το καθημερινό φαγητό για τους Έλληνες