Ανακατεύεται η τράπουλα των επενδυτών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ, με τους δύο βασικούς υποψηφίους  (Vitol και Glencore) που φλερτάρουν με το 50,1% της ενεργειακής εταιρείας να βρίσκονται σε αναζήτηση συμμαχιών για να συμπράξουν, ενόψει της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών τον Ιανουάριο.

 

Την ώρα που οι δύο αρχικοί επενδυτές αναζητούν συνοδοιπόρους –οι πληροφορίες θέλουν την Vitol να βρίσκεται σε επαφές με την αλγερινή Sonatrach και την Glencore με αμερικανικά funds- εταιρεία από το Κατάρ φέρεται να έχει χτυπήσει την πόρτα του ΤΑΪΠΕΔ για να ενημερωθεί για τη διαγωνιστική διαδικασία.

 

Μάλιστα το ενδιαφέρον των αμερικανικών funds επιβεβαιώνεται και από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μιλώντας για αποκρατικοποιήσεις, αναφέρθηκε στα ΕΛΠΕ σημειώνοντας ότι προσδοκά μία  διαφανή διαδικασία.

 

Σε συζητήσεις Δημόσιο και Paneuropean

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσει μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Paneuropean (όμιλος Λάτση) για την οριστικοποίηση των κειμένων της συμφωνίας μεταβίβασης.

 

Με την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, οι δύο πλευρές θα μείνουν στην εταιρεία με ποσοστό 14% έκαστος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνοδικά το ευρώ
Επόμενο άρθροΝέα ηλεκτρονική δημοπρασία ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς