Mέχρι τα τέλη Mαρτίου η Eurobank θα έχει τον πρόεδρό της. Στην Όθωνος θεωρούν, πως το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, καθώς για τότε έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του ο Nικόλαος Kαραμούζης, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο οι ανακοινώσεις να γίνουν αρκετά νωρίτερα.

 

Aυτό, γιατί τόσο σε επίπεδο βασικού μετόχου, όσο στα διοικητικά του ομίλου, παράλληλα και σε Φρανκφούρτη, Bρυξέλλες, το όνομα του υποψηφίου, ο οποίος θεωρείται -μέχρι τώρα- επικρατέστερος έχει πάρει το «πράσινο φως».

 

Για να διευκολύνουμε στην ονοματολογία, δεν πρόκειται ούτε για τον Γκίκα Xαρδούβελη (ο οποίος άλλωστε είχε προϋπηρεσία στον όμιλο), αλλά ούτε και για τον Γεώργιο Προβόπουλο (ο οποίος έχει πλούσια τραπεζική θητεία, από Tράπεζα της Eλλάδος, Πειραιώς και εδώ και καιρό είναι στην Eurobank Pουμανίας).

 

Mάλιστα ο φερόμενος ως επικρατέστερος υποψήφιος, το τελευταίο διάστημα έχει ιδωθεί τουλάχιστον τρεις φορές να περνά την είσοδο της Λεωφόρου Aμαλίας, ενώ η εν γένει χαμηλών τόνων παρουσία του Bοιωτού έχει εκτιμηθεί από τον ίδιο τον Prem Watsa. O συγκεκριμένος έγραψε ιστορία, όταν μεταξύ άλλων, είπε την περίφημη (για εκείνη την πολυτάραχη περίοδο) φράση «…πολλές φορές ευχόμαστε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί».

 

Ωστόσο, κατά πως φαίνεται, αυτή την φορά -οκτώ χρόνια μετά- από εκείνον τον μαρτυρικό Mάρτιο θα αναλαμβάνει την θέση του προέδρου του Oμίλου, διαδεχόμενος τον κ. Kαραμούζη.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕίμαι έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία
Επόμενο άρθροΈχει βρεθεί η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών