Στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού όψεων του “This is Athens – Polis” ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας (Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι).

 

Αντικείμενο της δράσης είναι η επιφάνεια περίπου εκατό (100) ΚΑΦΑΟ, δηλαδή των υπαίθριων κατανεμητών τηλεφωνίας που συνήθως είναι εγκατεστημένοι στην άκρη των πεζοδρομίων, τα οποία οι καλλιτέχνες θα μεταμορφώσουν σε έργα αστικής τεχνης.

 

Η δράση επιχειρεί να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο, παραχωρώντας στους καλλιτέχνες επιλεγμένα ΚΑΦΑΟ για να δημιουργήσουν έργα που σχετίζονται με την τοποθεσία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως τις 25 Απριλίου 2019, χωρίς να επιβαρυνθούν με το κόστος των υλικών που θα χρησιμοποιήσουν.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheatpasting, stencil, ζωγραφική κ.ά. καθώς είναι κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Ο δήμος Αθηναίων θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.

 

Το θέμα της πρόσκλησης είναι ελεύθερο. Όποιοι καλλιτέχνες επιθυμούν, μπορούν να εστιάσουν τις προτάσεις τους στη θεματική: Μέλλον ή Τεχνολογία, η οποία αφορά τη δημιουργία έργων σε συγκεκριμένο τμήμα εντός των ευρύτερων ορίων της περιοχής στην οποία εκτείνεται η δράση.
Η δράση καθαρισμού όψεων του This is Athens – Polis υλοποιείται με δωρεά των: Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Beat, Constantine Μ. Logothetis, COSMOTE, Ionian Hotels, Lampsa Hellenic Hotels SA.

 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του This is Athens & Partners, τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ενεργοποίησε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, την AEGEAN, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τη Λάμψα Α.Ε., τη Lamda Development και την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., για τον συντονισμό και την υλοποίηση αναπτυξιακών και προωθητικών δράσεων που στοχεύουν στην αποτελεσματική προώθηση της Αθήνας στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

 

Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροσωρινό «λουκέτο» σε τυροκομική μονάδα και πρόστιμα σε 13 επιχειρήσεις
Επόμενο άρθροΔωρεάν τεχνικός έλεγχος στο Επίσημο Δίκτυο PEUGEOT