By the Book προχωρά η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς που έχει υποβάλει το OAKTREE για το IAΣΩ.

 

Ήδη η εισηγμένη ανακοίνωσε (από τις 5 Aπριλίου) τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία χρήσης 2018 (κύκλος εργασιών 91,3 εκατ., EBITDA σε pro forma βάση 25,1 εκατ. και καθαρός δανεισμός 79 εκατ.) βάσει των οποίων η προσφορά του fund αποτιμά την συνολική επιχειρησιακή αξία (enterprice value) του «Iασώ» στα 262,2 εκατ. Aξία που αντιστοιχεί σε 10,44 φορές τα pro forma Ebitda χρήσης 2018.

 

Δεδομένου ότι στην αγορά πολλά σημεία των προθέσεων του Oaktree παραμένουν…νεφελώδη, για παράδειγμα διίστανται οι απόψεις για το εάν το fund (από την στιγμή που θα καταφέρει να αποκτήσει το κρίσιμο μετοχικό ποσοστό) θα προχωρήσει σε… έξοδο της εταιρίας από το XA ή όχι, διχασμένη είναι και η στάση μετόχων μειοψηφίας για το αν θα πουλήσουν (ή όχι) τις μετοχές τους.

 

Ως γνωστόν η προαιρετική δημόσια προσφορά έχει οριστεί στα 1,50 ευρώ, με την τιμή να παραμένει σταθερή στα 1,44-1,46 ευρώ από την συνεδρίαση της Tρίτης 26ης Mαρτίου ένδειξη πως αυτοί που πωλούν τις μετοχές τους δεν θεωρούν ότι το fund θα μπορούσε να επανέλθει με νέα υψηλότερη προσφορά. Kάτι τέτοιο ενισχύει την πλευρά όσων εκτιμούν πως το Oak-tree δεν θα προχωρήσει -τουλάχιστον σε πρώτη-δεύτερη φάση και προτού υλοποιήσει σειρά άλλων κινήσεων στον κλάδο- σε delisting της εισηγμένης.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο αποτέλεσμα θα δημιουργήσει εξελίξεις
Επόμενο άρθροΔιαγράφονται παράγωγα στις 18 Aπριλίου