Με αναλυτική ανακοίνωσή της (διαβάστε το πλήρες κείμενο) η επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή, διεκδικεί τη θέσπιση σειράς μέτρων και μετά τις εκλογές, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η επιτροπή:
«Από όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να απαιτούμε:
⦁ Να εξασφαλιστεί η απόλυτη νομοθετική προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού. Να ολοκληρωθεί και κυρωθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού.
⦁ Καμία οικιστική επέκταση στον Υμηττό.Άμεση απομάκρυνση ασύμβατων για το δάσος εγκαταστάσεων.
⦁ Να συσταθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ο ενιαίος δημόσιος φορέας διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων, που φυσικά θα έχει ως όρια ευθύνης του τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 187/Δ/2011 και θεσμικά εξασφαλισμένους σταθερούς και επαρκείς οικονομικούς πόρους
⦁ Να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των 965 στρεμμάτων, όπως προβλέπει ο Νόμος 732/77, εντός του πυρήνα του Πάρκου(ανενεργό στρατόπεδο Βαρύτη, στρατόπεδο Φακίνου κ.λ.π.)

⦁ Να απαγορευτεί κάθε διαμπερής κίνηση και παράνομη στάθμευση οχημάτων στον πυρήνα του Πάρκου όπως προβλέπει το Π.Δ. 187/Δ/2011.
⦁ Να διευκολυνθεί η κυκλοφορία-πρόσβαση των πολιτών μέσα στο πάρκο, με την άμεση κατεδάφιση των περιφράξεων-συρματοπλεγμάτων που κατακερματίζουν το χώρο.
⦁ Να απομακρυνθούν όλες οι ετερόκλητες και ασύμβατες λειτουργίες από το Πάρκο Γουδή, όπως του Μπάντμιντον (σύμφωνα και με την υπ’ αριθ. 1970/2912 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας) και της ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).
⦁ Να κατεδαφιστεί άμεσα η αυθαίρετη νέα κατασκευή στη θέση του αναψυκτήριου YA (προηγουμένως κατεδάφισαν την προϋφιστάμενη κατασκευή), στον πυρήνα του Πάρκου.Ευτυχώς, η νέα αυτή αυθαίρετη κατασκευή δεν ολοκληρώθηκε, μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.
⦁ Να επιβληθεί αναστολή έκδοσης οικοδ. αδειών σε όλη την έκταση του πυρήνα του Πάρκου».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Χαϊδαρίου
Επόμενο άρθροΑνεβαίνουν οι ρυθμοί της πολιτικής δραστηριότητας