Διαμαρτυρία στο προαύλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι, 31 Ιανουαρίου από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών, της οποία τα μέλη απαιτούν να σταματήσουν να έρχονται φορτηγά με σκουπίδια από τη Φυλή για κάψιμο στον Βόλο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για ύπαρξη ραδιενεργών θαμμένων σκουπιδιών στη χωματερή στη Φυλή.

Ο Στέλιος Λημνιός, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός:

«Καλέσαμε τους συμπολίτες μας σε μια ήπια διαμαρτυρία προκειμένου  να επιδώσουμε ένα ψήφισμα στην κ. Κολυνδρίνη. Η πληροφορία που είχαμε από τον αθηναϊκό Τύπο σχετικά με την επικίνδυνη χωματερή, από όπου έρχονται τελικά και καίγονται σκουπίδια δεμένα σε μπάλες, στο εργοστάσιο που λειτουργεί  μέσα στην πόλη μας, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό σε εμάς. Έχουμε αναδείξει το θέμα και παλιότερα, όμως επειδή δεν είχε πάρει έκταση σε πανελλήνιο επίπεδο, το θέμα έκλεισε γρήγορα. Αυτά τα καύσιμα, δεν προβλέπεται να ελέγχονται σε ραδιενέργεια, για αυτό και η κινητοποίηση της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας ήταν άμεση μετά από τις καταγγελίες μας».

«Κατά παραγγελία» ανακοίνωση, χαρακτήρισε τη δήλωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν ραδιενεργά σκουπίδια στη Φυλή:

«Η ανακοίνωση της ΕΕΑΕ, ήταν μια κατά παραγγελία ανακοίνωση, η οποία ήρθε αμέσως όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Αναφέρεται στο παρελθόν με αοριστία, δεν δίνει συγκεκριμένα στοιχεία, αμφισβητεί τις μετρήσεις που έκανε πιστοποιημένη εταιρεία.

Τέτοια εμπειρία έχουμε κι εμείς και εδώ αμφισβητήθηκαν. Οι μοναδικές μετρήσεις εδάφους που έγιναν στην περιοχή του Βόλου έγιναν από την Επιτροπή Πολιτών σε εργαστήριο του Καναδά και αυτές δεν ελήφθησαν υπόψιν, θεωρήθηκαν αμελητέες και ανίσχυρες. Τρία χρόνια τώρα περιμένουμε να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα κάνει μετρήσεις εδάφους στα βαρέα μέταλλα. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα πράξει και αυτό είναι καθαρή  ευθύνη της πολιτείας, αλλά και της δημοτικής αρχής, η οποία αγνοεί το πρόβλημα και κάνει ότι δεν γνωρίζει», δήλωσε ο κ. Λημνιός.

Για «βρώμικο» παιχνίδι της δημοτικής αρχής, έκανε λόγο ο Στέλιος Λημνιός, σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, μέσω της οποίας η δημοτική αρχή έδωσε εντολή να σταματήσουν να έρχονται σκουπίδια από την Φυλή στην ΑΓΕΤ, μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον χώρο του εργοστασίου:

«Σήμερα είχαμε μια ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, που λέει γιατί πρέπει να κάνουμε τα δικά μας σκουπίδια, να γιατί πρέπει η ΑΓΕΤ να καίει τα Βολιώτικα σκουπίδια και των Τρικάλων και ενδεχομένως και της Λάρισας, γιατί αυτά θα γνωρίζουμε τι ρίχνουμε μέσα. Είναι απαράδεκτο, τον βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων να παίζεται ένα τέτοιο βρώμικο παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΠροβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων
Επόμενο άρθροΛιμενικός στη δίκη Τοπαλούδη: “Ο Ροδίτης “φόρτωσε” τη δολοφονία στον 21χρονο”