Δικαίωση μετά από 18 ολόκληρα χρόνια για δύο αδελφές 27 και 29 ετών. Είδαν τον κακοποιητή τους να καταδικάζεται ομόφωνα σε 45 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον βιασμό τους κατ’ εξακολούθηση όταν ακόμα ήταν 9 και 11 ετών.

Τα θύματα μιλούν αποκλειστικά στο Live News μετά την δικαστική απόφαση και συγκλονίζουν.

«Ήταν και είναι επικίνδυνος, γι’αυτό του αρμόζει να βρίσκεται στη φυλακή. Η δικαιοσύνη έπραξε το έργο της και ελπίζουμε να μπορέσει να λυτρώσει και άλλα θύματα του ίδιου ή άλλων κακοποιητών», είπε η 27χρονη καταγγέλλουσα.

Ο 64χρονος κατηγορούμενος είναι γνωστός δικηγόρος Αθηνών. Πρόκειται μάλιστα για τον ίδιο δικηγόρο που έχει καταγγείλει και η 24χρονη Αρετή Παληού, της οποίας η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σε λίγες μέρες.

«Ο άνθρωπος αυτός είναι κακοποιός, είναι εγκληματίας. Έχει κλέψει τις ψυχές. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι κι άλλες δύο κοπέλες από τον ίδιο άνθρωπο», είχε αναφέρει η Αρετή Παληού.

Ο 64χρονος ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες, στο άκουσμα της απόφασης, ζήτησε από το δικαστήριο να του χορηγηθεί αναστολή, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

«Τον γνωρίσαμε σαν σύντροφο της μητέρας μας»

Το δράμα των κοριτσιών ξεκίνησε το 2006, τότε που η μητέρα τους ήταν σύντροφος του για ένα διάστημα.

Τα όσα κατέθεσαν τα δύο κορίτσια ενώπιον δικαστηρίου είναι σοκαριστικά. Με τεχνάσματα και παιχνίδια, τις παρότρυνε να τον ακουμπούν σε επίμαχα σημεία, τις έβαζε να βλέπουν πορνό και να τις βιντεοσκοπούσε.

«Ο άνθρωπος αυτός επέλεξε συνειδητά και μεθοδικά επί πολλά χρόνια να καταχράζεται την εξουσία του και την ιδιότητά του ως δικηγόρος, να βιάζει και να κακοποιεί με πολλαπλούς τρόπους ανήλικα παιδιά», είπε η 27χρονη καταγγέλλουσα.

Μετά από 25 συνεδριάσεις, δικαστές και ένορκοι έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 64χρονο για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό των ανήλικων αδελφών, την κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων κάτω των 12, αλλά και για παιδική πορνογραφία.

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας λυτρώνει. Μετά τον Γολγοθά των δικαστηρίων και των ανακρίσεων από τον ίδιο μας τον κακοποιητή, νιώθουμε επιτέλους μια δικαίωση», είπε η 27χρονη.

Στις 13 Μαΐου, ο δικηγόρος θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο για την 3η καταγγελία που τον βαραίνει, εκείνη της 25χρονης Αρετής που πρώτη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Τον Μάιο συνεχίζεται η δίκη της Παληού

Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν η 22χρονη τότε Αρετή αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για το δράμα που έζησε όταν ακόμη ήταν 12 ετών και να καταγγείλει γνωστό δικηγόρο της Αθήνας για εκδικητική πορνογραφία.

Η αποκάλυψη της Αρετής προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, αφού άλλα δύο κορίτσια, δύο αδελφές, κατήγγειλαν πως ο ίδιος άνθρωπος τις είχε κακοποιήσει κι εκείνες όταν ήταν 9 και 11 ετών.

Η νεαρή κοπέλα βρήκε το θάρρος και μίλησε για το μαρτύριο που ζούσε. «Μόλις στα 14 μου έβλεπα γυμνές μου φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Έπαθα κατάθλιψη, απελπίστηκα, απειλήθηκα πως αν τον καταγγείλω τα πράγματα θα χειροτερέψουν», θα πει.

Ο 64χρονος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες του, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για πλεκτάνη με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα οι γονείς των παιδιών.

Τρεις γυναίκες τον καταγγέλλουν για συναφείς υποθέσεις. Περιγράφουν το ίδιο μοτίβο αποπλάνησης ενώ ισχυρίζονται πως τις εκφόβισε με το επάγγελμα, την εξουσία και το κύρος που του προσέδιδε η ιδιότητα του δικηγόρου.

«Η δική μας η πρόθεση να μιλήσουμε στα μέσα και να πάρει αυτή η υπόθεση δημοσιότητα δεν είναι κανενός είδους εκδικητικότητα. Είναι ξεκάθαρα επειδή θέλουμε να δώσουμε θάρρος σε άλλα θύματα, γυναίκες, άντρες, σε οποιοσδήποτε να κινηθεί νομικά», είπε η 27χρονη καταγγέλλουσα.

Ο γνωστός δικηγόρος οδηγήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Τμήμα Μεταγωγών, όπου θα κρατηθεί μέχρι να οδηγηθεί στις φυλακές.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπό 1η Μαΐου το θερινό νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος
Επόμενο άρθροΕπιστολική ψήφος: Ξεπέρασαν τις 186.000 οι εγγραφές στην πλατφόρμα ενόψει ευρωεκλογών