Δυο βδομάδες  μετά τη σύλληψη του λεγόμενου «τοξοβόλου» του Συντάγματος και των δύο γυναικών στην Αγία Παρασκευή, εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική στην περιοχή Αγίου Νικολάου στα Πατήσια το κρησφύγετο τους. Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει η μια από τις δύο συνεργούς του, η Δήμητρα -Ευανθία Βαλαβάνη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας.  Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται πλούσιο ψηφιακό υλικό, το drone της οργάνωσης, κλειδιά και άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν.Χθες έγινε έρευνα σε διαμέρισμα στην Αθήνα, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ενοικίαζε η 26χρονη χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της, από τον Σεπτέμβριο το 2019, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί η ενοικίαση.

Σύμφωνα με την αστυνομία το διαμέρισμα εντοπίστηκε τη στιγμή που ιδιώτης-καθαριστής είχε μπει σε αυτό για να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα και να καθαρίσει το χώρο κατ’ εντολή αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, ο οποίος είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό.

Όπως έχει δηλώσει ο καθαριστής, τού έδωσε ως αμοιβή 60 ευρώ και τα κλειδιά του διαμερίσματος, ενώ ο άγνωστος άνδρας ήταν περίπου 25 ετών και φορούσε κουκούλα και γυαλιά κατά τη σύντομη συνάντησή τους. Από την έρευνα στο κινητό του καθαριστή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα από τον άγνωστο είχε γίνει από κινητό μη καταχωρημένο σε υπαρκτό πρόσωπο. Όλα τα ευρήματα εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 2 κάρτες μνήμης
  • κάρτα sim
  • πολυμηχάνημα-εκτυπωτής
  • Tablet και 3 usb stick
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα sim
  • ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για drone
  • πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά
  • Φωτογραφίες ταυτότητας του γνωστού με το προσωνύμιο «τοξοβόλος», Ιωάννη Μιχαηλίδη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό δελτίο ταυτότητας που κατείχε
  • πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα.

Οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας

Πηγή: ΕΡΤ, Ελληνική Αστυνομία
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τα ευρήματα στο κρησφύγετο του “τοξοβόλου”
Επόμενο άρθροΤο άσυλο και ο εγκλωβισμός στα νησιά του Αιγαίου – Προτεραιότητα οι επαναπροωθήσεις (video)